Vegetarische recepten ‘Week zonder vlees’

Het verschil tussen vegetarisch en vegan is: vegetarisch betekent dat je geen vlees en vis eet, terwijl vegan betekent dat je totaal geen dierlijke producten eet of gebruikt. 

Ben je nog een beetje onwennig in de wereld van het vegetarisch eten? Geen probleem! Als vlees- en visliefhebber vind ik het belangrijk dat vegetarische gerechten niet inleveren op smaak en beleving. 

Speciaal voor jou heb ik dit weekmenu: vegetarische recepten samengesteld. In dit weekmenu vind je recepten en inspiratie. Lees snel verder en geniet vooral van alle heerlijke recepten!

Laat je het mij weten als je iets gaat proberen? 

Taggen of DM INSTA: @angela_ponse 

In onderstaande lijst vind je per dag een recept die al vegetarisch is, of een recept met daarbij de vegetarische aanpassingen vermeld. Zo leer je niet alleen klakkeloos een recept opvolgen, maar zo hoop ik je ook te inspireren om zelf in mogelijkheden te denken. Voor het gemak staat bij elk recept een link naar het daadwerkelijke recept, anders ben je morgen nog aan het lezen (haha!). Als je vragen hebt dan mag je mij altijd een bericht sturen. 

Maandag 

De eerste dag van de week zonder vlees beginnen we met één van mijn favorieten! Deze  stoofschotel met pompoen is ook gelijk perfect voor het koude gure weer dat voorspelt is. In de ingrediëntenlijst staat kipdijfilet vermeld, maar dit is een recept waarbij je dit ook perfect kunt vervangen voor   vegetarische kipstukjes van de Vegetarische slager

Wil je geen vleesvervanger gebruiken, voeg dan kikkererwten en/of toe als eiwitbron.

DINSDAG

Voor dinsdagavond heb ik een heerlijke  gepofte zoete aardappel hotdog voor je ! Want we gaan natuurlijk wel optimaal genieten deze week! Dit recept kan zeker tippen aan een gewoon hotdog recept met de  hotdog van de vegetarische slager (Het is eigenlijk een Braadworst, maar in dit recept is het een hotdog haha.)



Woensdag

Een heerlijke pasta hoort er ook gewoon bij! Daarom raad ik je zeker aan om deze bolognesesaus te maken. Het is een makkelijk recept, maar het is heerlijk vol van smaak! Door de rundertartaar te vervangen voor het rul gehakt van de vegetarische slager en het runderbouillon voor groentebouillon heb je een heerlijke vegetarisch gerecht. 


Donderdag

Voor alle liefhebbers voor Hollands eten heb ik natuurlijk ook een heerlijk recept opgenomen in dit week menu. Deze andijviestamppot kan natuurlijk niet ontbreken. Om hier een vegetarische variant van te maken kun je de gehaktbal vervangen voor een gehaktbal van de vegetarische slager

 


Vrijdag 

Aan het eind van de week heb ik altijd behoefte aan een makkelijke maaltijd, daar heb ik een perfect recept voor. Deze vegetarische gevulde wraps zijn in 15 minuten gemaakt en een heerlijk comfortabel gerecht voor op de vrijdagavond.



zaterdag

In het weekend heb je vaak toch iets meer tijd voor het maken van een maaltijd. Dit een extra reden om hier de wat specialere gerechten voor te kiezen. Daarom heb ik voor de zaterdagavond een heerlijk recept voor springrolls voor je! In het recept wordt er gebruik gemaakt van kipdijfilet, maar je zou de kipstukjes van de vegetarische slager op dezelfde manier kunnen marineren (je kunt de vissaus uit de marinade en dressing weglaten) en bakken. Snijd ze daarna fijn en maak als 2e vulling het omelet.  

zondag

Voor de laatste avond van deze ‘week zonder vlees’ heb ik een pareltje voor je klaar staan. Deze heerlijke vegetarische taco tubs zijn het perfecte gerecht voor de zondag avond! Sluit de week zonder vlees af in stijl en geniet van dit heerlijke comfort food gerecht. 




Hoe zit het met ontbijt en lunch 

Na een weekmenu voor avondmaaltijden kan ik me voorstellen dat je je afvraagt wat je dan moet doen met je lunch? Welke opties zonder vlees of vis zijn er eigenlijk?

Ontbijt

Veel mensen ontbijten denk ik al zonder een vlees of vis product, maar wat als je dit niet doet. Denk dan eens aan ontbijten met havermout, pannenkoeken of een zuivelproduct. Wil je toch iets van vlees maak dan de little willies van de vegetarische slager als ontbijt worstjes. 

Zuivelproducten

Heb je nooit eerder zuivelproducten gegeten, dan heb ik een aantal opties voor je op een rijtje gezet. Denk aan yoghurt, kwark, skyr, griekse yoghurt. Eén van mijn favoriete is de stracciatella   kvarg van Lindals of protein chocolade pudding van Ehrmann.

Broodbeleg

Eet je altijd kaas en kipfilet of ham op je boterham tussen de middag? Geen stress; er zijn genoeg alternatieven. 

Je kunt bijvoorbeeld: hummus, cottage cheese, kaas, ei, guacamole, pindakaas op brood doen. Daarnaast is bijvoorbeeld mozzarella, tomaat een pesto ook een heerlijke combinatie of geitenkaas met gegrilde aubergine. 

Vegetarisch broodbeleg

Wist je trouwens dat er ook vegetarisch broodbeleg bestaat? Zo hoef je jouw geliefde broodbeleg toch niet op te geven. Een aantal voorbeelden: 

leverworst boterhamworst,   boterhamworst met kruiden, spaanse worst, filet american, kipworst

What’s next….

Zie deze week als een kennismaking met deze nieuwe producten.

Geen stress: ik ga je nu niet vragen om volledig vegetarisch te gaan, maar kies eens iets vaker voor een plantaardige optie. Proef en probeer en kies vooral producten die je lekker vindt! 


Elke stap, is er één!

Probeer één van mijn nieuwste recepten

Vegetarische recepten
‘Week zonder vlees’

Het verschil tussen vegetarisch en vegan is: vegetarisch betekent dat je geen vlees en vis eet, terwijl vegan betekent dat je totaal geen dierlijke producten eet of gebruikt. 

Ben je nog een beetje onwennig in de wereld van het vegetarisch eten? Geen probleem! Als vlees- en visliefhebber vind ik het belangrijk dat vegetarische gerechten niet inleveren op smaak en beleving. 

Speciaal voor jou heb ik dit weekmenu: vegetarische recepten samengesteld. In dit weekmenu vind je recepten en inspiratie. Lees snel verder en geniet vooral van alle heerlijke recepten!

Laat je het mij weten als je iets gaat proberen? 

Taggen of DM INSTA: @angela_ponse 

In onderstaande lijst vind je per dag een recept die al vegetarisch is, of een recept met daarbij de vegetarische aanpassingen vermeld. Zo leer je niet alleen klakkeloos een recept opvolgen, maar zo hoop ik je ook te inspireren om zelf in mogelijkheden te denken. Voor het gemak staat bij elk recept een link naar het daadwerkelijke recept, anders ben je morgen nog aan het lezen (haha!). Als je vragen hebt dan mag je mij altijd een bericht sturen. 

Weekmenu

Maandag 

De eerste dag van de week zonder vlees beginnen we met één van mijn favorieten! Deze  stoofschotel met pompoen is ook gelijk perfect voor het koude gure weer dat voorspelt is. In de ingrediëntenlijst staat kipdijfilet vermeld, maar dit is een recept waarbij je dit ook perfect kunt vervangen voor   vegetarische kipstukjes van de Vegetarische slager

Wil je geen vleesvervanger gebruiken, voeg dan kikkererwten en/of toe als eiwitbron.

DINSDAG

Voor dinsdagavond heb ik een heerlijke  gepofte zoete aardappel hotdog voor je ! Want we gaan natuurlijk wel optimaal genieten deze week! Dit recept kan zeker tippen aan een gewoon hotdog recept met de  hotdog van de vegetarische slager (Het is eigenlijk een Braadworst, maar in dit recept is het een hotdog haha.)

Woensdag

Een heerlijke pasta hoort er ook gewoon bij! Daarom raad ik je zeker aan om deze bolognesesaus te maken. Het is een makkelijk recept, maar het is heerlijk vol van smaak! Door de rundertartaar te vervangen voor het rul gehakt van de vegetarische slager en het runderbouillon voor groentebouillon heb je een heerlijke vegetarisch gerecht.

Donderdag

Voor alle liefhebbers voor Hollands eten heb ik natuurlijk ook een heerlijk recept opgenomen in dit week menu. Deze andijviestamppot kan natuurlijk niet ontbreken. Om hier een vegetarische variant van te maken kun je de gehaktbal vervangen voor een gehaktbal van de vegetarische slager

Vrijdag 

Aan het eind van de week heb ik altijd behoefte aan een makkelijke maaltijd, daar heb ik een perfect recept voor. Deze vegetarische gevulde wraps zijn in 15 minuten gemaakt en een heerlijk comfortabel gerecht voor op de vrijdagavond.

zaterdag

In het weekend heb je vaak toch iets meer tijd voor het maken van een maaltijd. Dit een extra reden om hier de wat specialere gerechten voor te kiezen. Daarom heb ik voor de zaterdagavond een heerlijk recept voor springrolls voor je! In het recept wordt er gebruik gemaakt van kipdijfilet, maar je zou de kipstukjes van de vegetarische slager op dezelfde manier kunnen marineren (je kunt de vissaus uit de marinade en dressing weglaten) en bakken. Snijd ze daarna fijn en maak als 2e vulling het omelet.  

zondag

Voor de laatste avond van deze ‘week zonder vlees’ heb ik een pareltje voor je klaar staan. Deze heerlijke  vegetarische taco tubs zijn het perfecte gerecht voor de zondag avond! Sluit de week zonder vlees af in stijl en geniet van dit heerlijke comfort food gerecht.  

Hoe zit het met ontbijt en lunch 

Na een weekmenu voor avondmaaltijden kan ik me voorstellen dat je je afvraagt wat je dan moet doen met je lunch? Welke opties zonder vlees of vis zijn er eigenlijk?

Ontbijt

Veel mensen ontbijten denk ik al zonder een vlees of vis product, maar wat als je dit niet doet. Denk dan eens aan ontbijten met havermout, pannenkoeken of een zuivelproduct. Wil je toch iets van vlees maak dan de little willies van de vegetarische slager als ontbijt worstjes. 

Zuivelproducten

Heb je nooit eerder zuivelproducten gegeten, dan heb ik een aantal opties voor je op een rijtje gezet. Denk aan yoghurt, kwark, skyr, griekse yoghurt. Eén van mijn favoriete is de stracciatella   kvarg van Lindals of protein chocolade pudding van Ehrmann.

Broodbeleg

Eet je altijd kaas, kipfilet of ham op je boterham tussen de middag? Geen stress; er zijn genoeg alternatieven. 

Je kunt bijvoorbeeld: hummus, cottage cheese, kaas, ei,  guacamole, pindakaas op brood doen. Daarnaast is bijvoorbeeld mozzarella, tomaat een pesto ook een heerlijke combinatie of geitenkaas met gegrilde aubergine. 

Vegetarisch broodbeleg

Wist je trouwens dat er ook vegetarisch broodbeleg bestaat? Zo hoef je jouw geliefde broodbeleg toch niet op te geven. Een aantal voorbeelden: 

leverworst boterhamworst,   boterhamworst met kruiden, spaanse worst, filet american, kipworst

What’s next….

Zie deze week als een kennismaking met deze nieuwe producten.

Geen stress: ik ga je nu niet vragen om volledig vegetarisch te gaan, maar kies eens iets vaker voor een plantaardige optie. Proef, probeer en kies vooral producten die je lekker vindt! 


Elke stap, is er één!

Nieuwste recepten

Probeer hier mijn nieuwste recepten!