Bereidingstijd 35 minuten

Bolognesesaus

Deze bolognesesaus is speciaal voor alle pasta lovers!  Na wat research kwam ik erachter dat hier echt bijzonder veel varianten van zijn. Ik heb mijn eigen, groenterijke versie voor je gemaakt, eentje zonder spek. 

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram (extra) mager rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 50 gram wortels
  • 150 gram water + 5 gram runderbouillon
  • 1 sjalot
  • 1 kleine gele ui
  • 2 tomaten in blokjes
  • 200 gram Passata
  • 35 gram Tomatenpuree
  • 25 gram gedroogde tomaten (zonder olie)
  • 50 gram pasta per persoon (8 min koken)
  • Becel Olijf om in te bakken

Wil je liever een vegetarische bolognesesaus maken? Vervang de rundertartaar voor het rul gehakt van de vegetarische slager en het runderbouillon voor groentebouillon. 

Kruiden

  • 2 TL Gerookte paprikapoeder
  • 2 Laurierblaadjes
  • Versgemalen peper
  • 3 TL gedroogde basilicum
  • 1 TL oregano

Benodigdheden

  • Koekenpan met deksel
  • Steelpan

Kook jij liever met een kookvideo? Dat kan! Check de kookvideo onder aan de pagina. Abonneer gelijk op ons food YT kanaal. Zo kunnen wij bouwen aan ons bereik en blijf jij op de hoogte van nieuwe video’s! 🙂 

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook, sjalot en ui schoon. Was de bleekselderij, tomaten en wortels.
  2. Kook ondertussen het water en meng met de bouillon en tomatenpuree, roer goed door.
  3. Snipper de sjalot en ui fijn. Halveer de wortel in de lengte en snijd de bleekselderij en wortel in dunne plakjes. Verwijder de roosjes van de tomaat en snijd in kleine blokjes.
  4. Verwarm de koekenpan met de bakboter en pers hier de knoflook in uit. Fruit de knoflook, ui en sjalot aan. Voeg hier vervolgens het gehakt bij. Laat goed bruin kleuren.
  5. Giet de bouillon en passata in de pan en roer goed door. Voeg hier de wortel, bleekselderij en tomaat aan toe. Tenslotte de kruiden. Roer goed door en laat op laag vuur met een deksel langzaam pruttelen. Roer tussendoor even door.
  6. Kook nu de gewenste hoeveelheid pasta, zelf heb ik gekozen voor 50 gram volkeren spaghetti, maar dit kunnen natuurlijk ook penne zijn (volg de aanwijzing op de verpakking voor de kooktijd).
  7. Verdeel de saus over de pasta wanneer deze klaar is en geniet van een heerlijke verse pasta.

Kookvideo

Macro’s per persoon

*macro’s wijken af wanneer je gebruik maakt van normale rundergehakt.

Kcals  600
Koolhydraten 58 gram
Eiwitten 37 gram
Vetten 22 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten