Voorbereidingstijd | 15 minuten |
Bereidingstijd | 10 minuten |
Gepaneerde aubergine schijven
Maak in een handomdraai dit gepaneerde aubergine schijven recept. Dit recept is heerlijk als side dish tijdens een diner. Dit recept voor gepaneerde aubergine schijven valt ook echt in de categorie comfort food. Je maakt ze in een paar gemakkelijke stappen klaar en door te serveren op een schaal in combinatie met de dressing en granaatappelpitjes is dit recept een ware eye catcher. Lees snel verder om dit heerlijke gerecht zelf te proberen!
Deze aubergine schijven zijn heerlijk om te delen en zijn zowel in de zomer als in de winter geschikt om te serveren
Ingrediënten VOOR 2-4 personen
- 1 aubergine (350 gram)
- 1 groot ei
- 50 gram volkoren tarwebloem
- 4 volkoren beschuitjes
- 2 TL gedroogde basilicum
- Versgemalen peper en zout
- Een halve granaatappel
- Scheut olijfolie om in te bakken
Dressing
- 150 gram )% Griekse yoghurt
- 1 partje citroen
- 1 TL gedroogde munt of een 2 takjes vers (gebruik je verse munt, hak dit dan even fijn)
- Versgemalen peper (4x aan de molen draaien)
Benodigdheden
- Bakpan
- Keukenpapier
- Grote koekenpan
Bereidingswijze van de gepaneerde aubergine schijven
- begin met het wassen van de aubergine en verwijder het kroontje. Leg vervolgens een bord of plank klaar, bedek deze met een paar vellen keukenpapier.
- Snijd de aubergine nu in dunnen plakken van ongeveer 0,3-0,5 cm, zorg dat je ze écht niet te dik snijd, anders bakken de aubergine schijven niet gaar.
- Strooi de aubergine plakken aan beide kanten in met zout. Het zout onttrekt het vocht uit de aubergine en brengt de aubergine gelijk al iets op smaak.
- leg de aubergine plakken vervolgens op het keukenpapier en bedek de plakken daarna ook met keukenpapier. Druk een klein beetje aan en laat dit voor 15 minuten staan.
- Maak in de tussentijd de dressing alvast klaar. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met het sap uit het citroen partje, de munt en peper.
- Ga verder met de mix voor de paneerlaag klaar. Maal het beschuit fijn in een blender of staafmixerkom. Meng dit vervolgens met 2 TL gedroogde basilicum, versgemalen peper (8x draaien) en versgemalen zout (4 x draaien).
- Breek in een diep bord het ei en klop het ei goed los met een vork.
- Als laatste voorbereidingsstap maak je nu de granaatappel schoon. Vang alle pitten op in een bakje.
- Inmiddels hebben de aubergine schijven minimaal 15 minuten gestaan, ben je sneller klaar, wacht dan nog even met de vervolg stap.
- Dept de aubergine schijven even verder ‘droog’ en leg klaar op een plank naast elkaar. Bestrooi de aubergine plakken met nog wat versgemalen peper en haal deze vervolgens door de bloem heen. Zorg dat ze goed aan beide kanten bedekt zijn.
- Haal de bebloemde plakken vervolgens door het ei en gelijk door de mix van paneermeel heen. Zorg dat beide kanten goed bedekt zijn. Leg de gepaneerde aubergine schijven naast elkaar op een plank of bord. Zet ook even een bord klaar met een keukenpapiertje om de schijven na het bakken op te leggen.
- Verwarm nu een scheut olijfolie in de koekenpan en laat de olie goed warm worden op midden/hoog vuur. Leg de schijven nu verspreid met wat ruimte er tussen in de pan en bak de aubergine schijven gaar. Draai de schijven na 2 a 3 minuten om beide kanten goudbruin te bakken.
- Leg de bruin gebakken schijven op het keukenpapier.
- Pak de schaal of het bord waarop je de gepaneerde aubergine schijven op wil serveren en leg deze gebakken schijven in een cirkel op het bord. Giet hier wat van de dressing overheen en garneer met de granaatappelpitten en wat gesneden munt. Zet de restant van de dressing in een bakje erbij om te dippen.
Bak de gepaneerde aubergine schijven niet op de te hoog vuur, dan verbranden ze en is de aubergine waarschijnlijk ook niet goed gaar. Neem je tijd om de schijven te laten bakken.
Geniet van dit heerlijke gerecht en combineer deze bijvoorbeeld met mijn Gehaktballen in tomatensaus en/of met Couscous met gegrilde groente. Met de overgebleven granaatappelpitten kun je een heerlijke roodlof salade maken, dit recept volgt ook komende week.
Laat je mij weten wat je van dit recept vindt?
Macro’s per persoon
*Macro’s zijn berekend op basis van 2 personen (excl. bereidingsvet)
Kcals | 295 |
Koolhydraten | 42,5 gram |
Eiwitten | 16 gram |
Vetten | 5 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!