Mijn verhaal

Mijn naam is Angela Ponse en ik ben een gepassioneerde foodie!

Een passie ontdek je of ontstaat niet zomaar, dit ontstaat door een verhaal.

Door het opgroeien in een gecompliceerde gezinssituatie met beperkte financiële middelen waren de ontwikkelingsmogelijkheden niet toereikend. Ondanks de poging om dit te laten slagen brachten bepaalde situaties grote zorgen met zich mee. Ik ben dan ook opgegroeid in een omgeving waarin ik mij meestal onveilig en alleen voelde.

Wanneer je door omstandigheden in een overlevingsmodus terecht komt, ga je zoeken naar een uitvlucht. Een manier om je veilig te voelen. Of naar een manier om de situatie “op te lossen”. Als ik eraan terug denk, is mijn passie voor eten, al voor mijn 10e levensjaar ontstaan. Het gaf mij het gevoel om mij terug te kunnen trekken in een “bubbel”.

Door middel van het maken van ontbijtjes, avondmaaltijden en verschillende snackjes heb ik altijd geprobeerd om, ondanks de ongewenste thuissituatie het geheel (gezin) te verbinden. Want als ik voor het gezin een fijn moment zou creëren, door voor hen te zorgen, dan zou er misschien een moment ontstaan van rust, ook al was dit maar tijdelijk. De keuken, het koken en de momenten dat er soms écht met elkaar gegeten kon worden vormde een stukje tijdelijke veiligheid.

Alles in het teken van: zorgen, het creëren van verbinding en aandacht. Tegenwoordig is het meer dan een uitvlucht. Er is een ware liefde voor koken, verbinden en het hebben van aandacht voor anderen ontstaan. 

Mijn passie

Mijn passie voor koken en het anderen laten genieten van heerlijke gerechten is al vroeg ontstaan en is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Door het jaren strugglen met Boulimia weet ik hoe moeilijk het is om de balans te vinden. De balans tussen kunnen genieten van het leven en daarnaast aan jouw gezondheid te werken. 

Als ik de jaren van obsessie en leven met al die beperkingen die ik mezelf op heb gelegd, dan had ik daar écht voor getekend. Daarom wil ik helpen voorkomen dat jij door dezelfde fase gaat, of nog langer in dezelfde beperkingen moet leven. Een leven waarin je kunt genieten, samen met anderen maakt het leven zoveel mooier. 

De vrijheid van leven in balans, zonder obsessie of beperkingen gun ik iedereen!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Nieuwste recepten

Probeer hier mijn nieuwste recepten!