Bereidingstijd | 30 minuten |
Gevulde Taco Tubs
In het weekend hebben we behoefte aan comfort food, am I right? Daarom is dit gevulde taco tubs recept echt perfect om dit weekend te maken. Dit gerecht is een heerlijke combinatie van smaken! Lees snel verder en geniet van dit comfort food gerecht!
Ingrediënten VOOR 8 taco tubs (2 personen)
- 200 gram vegetarisch gehakt van de vegetarische slager
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 250 romaatjes of cherry/snoep tomaatjes
- 1 rode puntpaprika
- 125 gram rode kidneybonen
- 75 gram maïskorrels
- 3 groene pepers (potje)
- 1 bosui
- 20+ geraspte kaas
- 1 doosje taco tubs van Santa Maria (4 tubs p.p.)
Kruiden
- Versgemalen peper (10 x draaien aan de molen)
- Versgemalen zout (5 x draaien aan de molen)
- 1 TL komijnzaad
- 1 TL gerookte paprikapoeder
- 2 TL gedroogde peterselie (of 1 handje vers)
- Versgemalen chilivlokken (10x draaien) – optioneel
Benodigdheden
- Ovenplaat
- Bakpan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 125 graden. Zodra deze voorverwarmd is kun je hier de lege taco tubs 10 minuten in bakken. Haal de tubs na 10 minuten uit de oven en verhoog de oven temperatuur naar 180 graden. Zet de ovenplaat met tubs op het aanrecht klaar om later te vullen.
- Maak de knoflook en sjalot schoon en snipper de sjalot fijn.
- Was de puntpaprika en tomaatjes. verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in de lengte doormidden en vervolgens in dunne reepjes. Snijd de tomaatjes allemaal één keer in de lengte doormidden.
- Haal de gedroogde rand van de bosui en snijd in dunne plakjes.
- Verwarm wat bakboter in de pan. Pers de knoflook hierin uit en voeg de sjalot, helft van de bosui, komijnzaad en paprikapoeder toe. Fruit het geheel goed aan. Voeg vervolgens de tomaatjes toe en laat deze meebakken tot de tomaatjes zachter worden.
- Voeg vervolgens het vegetarische gehakt toe en breng op smaak met de versgemalen peper, zout en chili. Roer alles goed door elkaar. Het gehakt zal het vocht van de tomaten opnemen. Voeg vervolgens de paprika reepjes toe.
- Zodra het gehakt en de tomaten gemengd zijn en een zacht mengsel vormen voeg je de kidneybonen en maïs toe (even afgieten vooraf). Roer het geheel goed door.
- Snipper de verse peterselie en voeg dit toe aan het geheel. Roer nog even goed door.
- Vul de taco tubs met het mengsel (er mag best een soort berg ontstaan). Strooi tenslotte wat kaas over de gevulde taco tubs. Bak de taco tubs nu nog zo’n 5 minuten in de oven tot de tubs bruinig kleuren en de kaas gesmolten is.
- Snijd de groene pepers in dunne plakjes.
- Haal uit de oven en verdeel de resterende bosui en groene peper plakjes over de gebakken taco tubs.
Serveer de taco tubs met Zelfgemaakte guacamole en/of zure room.
Macro’s per 4 tAco tubs
Exclusief guacamole en zure room.
Kcals | 495 |
Koolhydraten | 41 gram |
Eiwitten | 38 gram |
Vetten | 17 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!