Zoete aardappel hotdog recept

 Bereidingstijd 60 minuten

Gepofte zoete aardappel hotdog

De gewone hotdog kennen we allemaal wel, maar dit gepofte zoete aardappel hotdog recept is net iets anders. Het is een recept met het idee van een hotdog in je achterhoofd. Daarbij kreeg ik regelmatig de vraag of ik vaker een vegetarisch recept kon maken. Offcourse: jij vraagt wij draaien! Daarom heb ik dit gepofte zoete aardappel hotdog recept met een vegetarische bratwurst gemaakt. Het is ook nog eens een heerlijk comfort food gerecht en het ziet er ook nog eens leuk uit. 

Ik vind het alleen maar leuk als jullie steeds verzoekjes insturen!

Ingrediënten voor één zoete aardappel hotdog

Combinatie opties 

Wil je de calorieën iets verlagen, pak dan een kleinere zoete aardappel. Dit kan al veel schelen, pak een lange/dunnere zoete aardappel in plaats van een grote.  TIP: Dit kun je in de supermarkt ook gewoon even wegen.

Benodigdheden 

 • Aluminiumfolie 
 • Ovenplaat
 • Tafelgrill 

Bereidingswijze zoete aardappel hotdog recept 

De gepofte zoete aardappel kost wel even wat tijd, maar dit is het meer dan waard. In de tijd dat de aardappel in de oven zit, kun je mooi de andere ingrediënten klaarmaken. 

 1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. 
 2. Maak vervolgens de zoete aardappel schoon met water en droog deze daarna af. Rol een vel aluminiumfolie uit en leg deze klaar met de glimmende kant naar boven. 
 3. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel en smeer deze vervolgens in met een beetje olijfolie. Leg de zoete aardappel daarna op de glimmende kant van de aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Vouw de folie niet te strak om de aardappel heen. 
 4. Leg de ingepakte zoete aardappel in de oven en laat deze zo’n 60 minuten garen. 
 5. Maak in de tussentijd de guacamole en tomatensalsa klaar. Haal één groene peper uit het potje en snijd deze in dunne reepjes. Doe dit ook met de halve bosui. 
 6. Indien je de maïskolf erbij gaat maken, verwarm dan tafelgrill en bereid de maïskolf. Zorg dat je deze bereid wanneer de resterende  tijd van de zoete aardappel overeenkomt met de bereidingstijd. 
 7. Bak de bratwurst (als de zoete aardappel nog 8 minuten moet garen) in een pan met wat bakboter in 6-8 minuten gaar op midden/hoog vuur.
 8. Haal de zoete aardappel uit de oven zodra deze klaar is. Vouw de aluminiumfolie open (als een soort nestje). Check even of de aardappel echt goed zacht is, dit kun je doen door een mes erin te steken (dit moet makkelijk gaan).
 9. Snijd de gepofte zoete aardappel doormidden (hij moet makkelijk open vallen). Breng daarna op smaak met versgemalen peper en zout en (pikante) paprikapoeder.
 10. Vul de gepofte zoete aardappel nu met een laag guacamole en leg hier de gebakken bratwurst in. Maak deze af met tomatensalsa, gevolgd door gebakken uitjes en ringetjes bosui en groente peper.
 11. Snipper een paar takjes verse peterselie grof en strooi dit over het geheel. 

Serveer de gegrilde maïskolf en/of salade erbij en je kunt aan tafel! Geniet!

Zoete aardappel hotdog recept

 

Macro’s per zoete aardappel hotdog

*Exclusief de gegrilde maïskolf (zie macro’s bij dat recept)

Kcals  519
Koolhydraten  73,2 gram
Eiwitten  19 gram
Vetten  16,6 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten