Hoe maak je ragout?

Bereidingstijd 20  minuten

Paddenstoelen ragout pasteitjes

Vroeger aten wij ragout met rijst en een gebakken eitje (ja, dat was echt een ding). Nu zou ik dat niet zo snel meer eten, maar er gaat niets boven een vers gemaakte ragout. Deze paddenstoelen ragout is heerlijk en staat binnen 20 minuten op tafel. Perfect voor de feestdagen of een zondagochtend!

Houd je niet van paddenstoelen, maar wil je wel een verse ragout maken. Je kunt uit de ragout van de Pompoen fondue met ragout de oesterzwammen weglaten. 

 Ingrediënten VOOR paddenstoelen ragout (4 personen)

Kruiden

  • Versgemalen peper (8x)
  • 4 lange takjes verse tijm (of 4 TL gedroogde tijm)
  • 1 TL gedroogde rozemarijn

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Bakpan
  • Garde

Bereidingswijze van paddenstoelen ragout

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden en bak de pasteitjes in 10 minuten af. Je kunt ook de airfryer gebruiken (dan maar 6/7 minuten bakken)
  2. Snipper vervolgens de sjalot en kastanje champignons fijn en maak de knoflook schoon. Zet de bakpan op het vuur en verwarm hier een scheutje bakboter in. Fruit de sjalot en knoflook aan. Voeg hierna de kastanje champignons toe.  Laat dit even goed aanfruiten.
  3. Zet alvast een maatbeker met 500 ml water klaar en voeg hier de bouillon aan toe. Voeg hier daarna de gebakken champignons, sjalot en knoflook aan toe en roer goed door. 
  4. Snijd paddenstoelenmix (niet de losse kastanje champignons) nu in dunne reepjes en bak deze ook in de bakpan bruin met wat peper en zout. 
  5. Zet de gebakken paddenstoelen van het vuur. 
  6. Weeg de bakboter af in de steelpan en de tarwebloem in een apart bakje. Verwarm de boter nu op laag vuur, giet al roerend (met een garde) de bloem toe en roer dit continu door. Laat de bloem nu 2 a 3 minuten gaar koken (echt even de tijd hiervoor nemen, gebruik hier even een timer voor). 
  7. Giet hier vervolgens de bouillon bij en blijf goed roeren. De ragout zal nu zachtjes dikker worden door het inkoken. 
  8. Zet het gas nu uit of zacht en roer de gebakken paddenstoelen er doorheen. 
  9. Haal de blaadjes van de takjes Tijm. Voeg deze en 1 TL rozemarijn en versgemalen peper (8x draaien) toe aan de ragout en roer nog goed door. 
  10. Vul de pasteitjes en serveer!

Maak je een brunchbuffet? Combineer dan bijvoorbeeld met de Zelfgemaakte blini’sMini frittata’s en/of scones broodjes of American pancakes.

Macro’s paddenstoelen ragout – per persoon 

Kcals  340
Koolhydraten 28 gram
Eiwitten 6 gram
Vetten 23 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten