Bereidingstijd | 20 minuten |
Zelfgemaakte blini
Dit zelfgemaakte blini recept heb ik gemaakt omdat ik het idee van een blini altijd super leuk vind, maar je ze nooit in huis hebt, wanneer je dat zou willen. Daarbij eerlijk is eerlijk: ze zijn vaak achterlijk duur… Met de komende paasdagen mag dit zelfgemaakte blini recept natuurlijk niet ontbreken.
Deze blini’s kun je maken voor tijdens een ontbijt, brunch of voor tijdens het borrelen!
Ingrediënten voor dit zelfgemaakte blini recept
- 2 eieren
- 40 gram zelfrijzend havermeel
- 50 gram ongezoet amandelmelk
- 50 gram milde magere kwark Campina
- 1 handje verse peterselie (of 2 TL gedroogd)
- Versgemalen peper (5×)
- Versgemalen zout (3x)
Benodigdheden
- Staafmixer + garde of keukenmachine
- Bakpan
- pannenlikker
Bereidingswijze
- Meng de melk en kwark. Roer vervolgens tot één geheel. voeg vervolgen de peper en peterselie toe. (indien verse peterselie grof hakken)
- Breek de eieren en voeg hier het zout aan toe.
- Klop de eieren in 2,5 minuut luchtig met een staafmixer garde of in een keukenmachine.
- Spatel met de pannenlikker het luchtige ei vervolgens door de kwark NIET ROEREN!
- Voeg hierna in kleine delen het zelfrijzend havermeel toe en spatel dit door het mengsel heen. Laat het beslagje even staan zodat de bakpoeder kan gaan werken.
- Verwarm een bakpan op laag vuur en bak hier de blini ’s in gaar. Schep voor je de blini’s schept even het beslag zachtjes door (het zakt een beetje naar de bodem).
Gebruik een juslepel om het beslag in de pan te scheppen. NIET GIETEN! Elke schep is één blini.
Je kunt de zelfgemaakte blini beleggen met bijvoorbeeld Zuivelspread en zalm of vegetarisch broodbeleg. Je kunt ook Zelfgemaakte guacamole maken en als topping gebruiken.
Zoek je inspiratie voor een vegetarisch beleg? Check dan even mijn Vegetarische recepten weekmenu, hierin heb ik ook een aantal vegetarische beleg opties genoemd.
Macro’s per Zelfgemaakte blini
*Op basis van 14 stuks en exclusief de toppings
Kcals | 23 |
Koolhydraten | 2 gram |
Eiwitten | 1,6 gram |
Vetten | 0,8 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!