Hoe maak je american pancakes?
Bereidingstijd 20 minuten

American Pancakes

Pannenkoeken is mijn hele leven al mijn favoriete eten! American Pancakes zijn daarvan de overtreffende trap. Dit basis american pancakes recept maakt een ontbijt nog leuker. Daarbij zijn deze pannenkoekjes de perfecte aanvulling voor een brunch tijdens de feestdagen. 

Je haalt ongeveer 16 stuks uit één recept! Je kunt ze of verdelen voor 2 personen, maar dit recept is ook perfect om te serveren op een ontbijt of brunch buffettafel!

Ingrediënten voor dit american pancakes recept (2 personen)

  • 115 gram volkoren tarwemeel
  • 3 eieren
  • 200 gram ongezoete amandelmelk
  • 1 TL (3 gram) bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 TL vanille exract
  • 2 TL vloeibaar zoetstof

Benodigdheden

  • Staafmixer + garde of keukenmachine met een garde
  • Bakpan + spatel
  • Juslepel

Bereidingswijze

  1. Scheid de eieren en vang het eiwit op in de staafmixer mengkom. 
  2. Doe de eidooiers in een bak en voeg hier de tarwemeel, bakpoeder, het zout, vanille extract, amandelmelk en zoetstof aan toe. Roer het geheel met een garde goed door elkaar. Het moet één glad beslag vormen.  
  3. Klop vervolgens het eiwit in ongeveer 3 minuten op de hoogste stand op. Je moet de bak onderste boven kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt. 
  4. Als het eiwit luchtig is spatel je het door het beslag heen. Gebruik echt een spatel en roer niet, maar schep het er doorheen. Op die manier behoudt het beslag de luchtigheid. 
  5. Verwarm een grote koekenpan en schep hier met de juslepel kleine hoopjes beslag in, bak de american pancakes op laag vuur gaar. 

Gebruik een juslepel om het beslag in de pan te scheppen. NIET GIETEN, anders verliest het beslag de luchtigheid! Elke schep is één pannenkoek. 

Serveer de american pancakes met bijvoorbeeld Aardbeienjam en 0% griekse yoghurt of skyr. Je kunt ze natuurlijk ook combineren met vers fruit en/ of chocoladepasta. 

Zoek je inspiratie voor een vegetarisch beleg? Check dan even mijn Vegetarische recepten weekmenu, hierin heb ik ook een aantal vegetarische beleg opties genoemd.

 Macro’s per pannenkoek

*Op basis van 16 stuks en exclusief de toppings

Kcals  38
Koolhydraten 4,5 gram
Eiwitten 2 gram
Vetten 1 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten