Hoe maak je dit mini frittata recept?
Voorbereidingstijd 20 minuten
Baktijd 55 minuten

MINI frittata

Dit mini frittata recept is heerlijk om te maken als een onderdeel van een ontbijt of brunch tafel. Wil je geen kleine variant maken, voeg dan alle ingrediënten in een grote bakvorm of ovenschaal. Toch zijn ze als mini frittata wel het leukste! 

Dit recept is goed voor 8 stuks!

Ingrediënten voor dit mini frittata recept

  • 4 grote kastanje champignons
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • Halve courgette
  • 6 eieren
  • 180 gram 0% Griekse yoghurt Almhoff
  • 20 gram 30 t oude kaas Milner (geraspt)
  • 100 gram vega spekjes Vivera
  • 1 handje verse peterselie (grof gehakt)
  • 2 TL tijm
  • Versgemalen peper (8x draaien)
  • Versgemalen zout (5x draaien)

Benodigdheden

  • Muffin bakvorm
  • Muffin/hoge cupcake vormpjes

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalot en knoflook schoon. snipper de sjalot vervolgens fijn.
  2. Snijd de courgette doormidden. was de courgette en snijd in de lengte doormidden. snijd vervolgens in dunne plakjes. hak dit eventueel nog grof.
  3. Snijd de champignons in plakken en hak deze vervolgens grof.
  4. Verwarm de over alvast voor op 180 graden.
  5. Fruit de knoflook, sjalot en champignons aan en voeg vervolgens de tijm, peper en zout toe.
  6. Bak als het geheel aangefruit is de courgette toe. Bak dit vervolgens bruin. Zet even apart om af te laten koelen.
  7. Breek de eieren in een grote bak en voeg hier de griekse yoghurt aan toe. Roer dit tot een geheel.
  8. Zet de muffin vormpjes in de bakblik vorm.
  9. Voeg de gebakken ingrediënten bij het ei mengsel.
  10. Roer alles goed door, voeg vervolgens 100 gram vega spek reepjes toe.
  11. Snipper tenslotte de peterselie grof en roer door het mengsel heen.
  12. Vul alle muffin vormpjes voor 2/3 deel en bak in 50/55 minuten gaar in de oven. (Vul de vormpjes niet tot de rand, de frittatas gaan nog rijzen)

Laat de fritatta’s na het bakken even afkoelen en verwijder de muffin vormpjes.

Combineer de mini frittata’s met bijvoorbeeld Zuivelspread en/of Tomatensalsa.

 Macro’s per mini frittata

Kcals  95
Koolhydraten 5 gram
Eiwitten 9 gram
Vetten 4 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten