Bereidingstijd 5 minuten

Zelfrijzend havermeel

Zelfrijzend bakmeel is geen volkoren product, daarbij zal je net zien dat je het niet in huis hebt wanneer je het wilt gebruiken… Gelukkig heb ik daar een oplossing voor gevonden, je kunt het namelijk super makkelijk en snel zelf maken! Volg de volgende handelingen en maak ik 3 stappen zelfrijzend havermeel

Ingrediënten

  • 500 gram havermout
  • 1 zakje (16 gram) bakpoeder

Benodigdheden

  • Blender
  • Afsluitbare bak

Bereidingswijze

  1. Voeg de havermout en bakpoeder samen in de blender.
  2. Blend alles fijn tot één geheel.
  3. Je hebt nu een voorraad zelfrijzend havermeel. Bewaar in een afsluitbare bak.

Receptentip

Nu je een flinke voorraad zelfrijzend havermeel hebt kun je mijn BananenkruidnotenbroodKaneel carrotcake of bijvoorbeeld Bananenkokosbrood maken!

 Macro’s per 100 gram

Kcals 394
Koolhydraten 65,5 gram
Eiwitten 15 gram
Vetten 7 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten

pulled-chicken-recept
Bereidingstijd: 15 minuten Baktijd: 50 minuten
Hoe maak je Italiaanse oven kip?
Voorbereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25/30 minuten
Hoe maak je vegetarisch geroosterde puntparika
Voorbereidingstijd: 15 minuten bereidingstijd: 20 minuten