Bereidingstijd | 5 minuten |
Zelfrijzend havermeel
Zelfrijzend bakmeel is geen volkoren product, daarbij zal je net zien dat je het niet in huis hebt wanneer je het wilt gebruiken… Gelukkig heb ik daar een oplossing voor gevonden, je kunt het namelijk super makkelijk en snel zelf maken! Volg de volgende handelingen en maak ik 3 stappen zelfrijzend havermeel.
Ingrediënten
- 500 gram havermout
- 1 zakje (16 gram) bakpoeder
Benodigdheden
- Blender
- Afsluitbare bak
Bereidingswijze
- Voeg de havermout en bakpoeder samen in de blender.
- Blend alles fijn tot één geheel.
- Je hebt nu een voorraad zelfrijzend havermeel. Bewaar in een afsluitbare bak.
Receptentip
Nu je een flinke voorraad zelfrijzend havermeel hebt kun je mijn Bananenkruidnotenbrood, Kaneel carrotcake of bijvoorbeeld Bananenkokosbrood maken!
Macro’s per 100 gram
Kcals | 394 |
Koolhydraten | 65,5 gram |
Eiwitten | 15 gram |
Vetten | 7 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!