Voorbereidingstijd | 10 minuten |
Koeling tijd | 2 uur |
Zuivelspread
Dit zuivelspread recept is per ongeluk ontstaan. Door een ander recept ontdekte ik de structuur en smaak van hangop kwark. Door het combineren van kwark hangop met gedroogde kruiden krijg je een heerlijke zuivelspread. Dit zuivelspread recept kun je gemakkelijk maken en zeker een week in de koelkast bewaren!
Deze spread is heerlijk op brood, maar kan ook gebruikt worden in plaats van kruidenkaas tijdens het borrelen.
Ingrediënten voor dit zuivelspread recept
- 250 gram Campina milde magere kwark
- Versgemalen zout (3x draaien aan de molen)
- Versgemalen knoflook (5x draaien aan de molen)
- 1 TL gedroogde bieslook
- Versgemalen peper (4x draaien aan de molen)
- 1 TL gedroogde peterselie
- 1 TL gedroogde kervel
Benodigdheden
- Vergiet
- Dunne theedoek
- Bord of diepe bak waar het vergiet in past
Bereidingswijze
- Maak de theedoek nat en knijp deze heel goed uit. Vouw de theedoek vervolgens in het vergiet en zet deze in een bak of op een bord. Vouw de uithangende hoeken wel op het bord of in de bak (anders wordt alles in de koelkast nat).
- Meng vervolgens alle ingrediënten in een bak en roer deze heel goed door.
- Giet het kwark mengsel vervolgens in theedoek en spreid het een beetje uit. Dek het geheel af met wat folie.
- Zet de bak 2 uur in de koelkast.
maak je een grotere hoeveelheid? Neem dan iets langer de tijd om het vocht eruit te laten zakken. De structuur moet echt zijn zoals een zuivelspread uit de supermarkt.
Je kunt deze zuivelspread ook goed combineren met Gevulde wraps met pompoen en vegetarische kip.
Macro’s per zuivelspread recept
Kcals | 143 |
Koolhydraten | 7 gram |
Eiwitten | 26 gram |
Vetten | 0 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!