hoe-maak-je-zelfgemaakte-guacamole

 Bereidingstijd 10 minuten

Zelfgemaakte guacamole

Er gaat niet boven een zelfgemaakte guacamole recept. Dit guacamole recept is romig en zacht en je kunt het combineren met veel verschillende gerechten. Dit zelfgemaakte guacamole recept kun je maken om te serveren tijdens het borrelen of verwerk het in bijvoorbeeld een wrap, of bijvoorbeeld lekker makkelijk op een rijstwafel met een eitje. 

Ingrediënten

  • 1 kleine sjalot
  • Sap van 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse koriander (of 2 TL gedroogd)
  • 250 gram avocado (1 diepvries zakje of 2 verse)
  • Versgemalen peper en zout
  • 1 TL chilivlokken (optioneel)

Gebruik je diepvries avocado’s: haal ze dan wel van te voren uit de vriezer. Door het zakje in water te leggen ontdooit het sneller!

Benodigdheden 

  • Staafmixermengkom 
  • Knoflookpers

Bereidingswijze van zelfgemaakte guacamole

Dit recept is echt klaar in een handomdraai! 

  1. Begin met het uitpersen van de limoen, vang het limoensap op en giet in de staafmixermengkom. 
  2. Snijd de avocado’s open en verwijder de pit. Schep de avocado uit de schil en voeg dit toe aan het limoensap. 
  3. Maak vervolgens de sjalot schoon en snipper deze heel fijn. Maak hierna de knoflook schoon en pers deze. Voeg de sjalot en knoflook bij de avocado. 
  4. Voeg tenslotte versgemalen peper (8 keer draaien aan de molen) en versgemalen zout (5 keer draaien) toe aan de ingrediënten. Houd je van pittig? Voeg dan nu ook de chilivlokken toe.  
  5. Mix alles tot één geheel. Er blijven kleine stukjes sjalot zichtbaar.
  6. Snipper tenslotte een handje koriander fijn en roer dit door het mengsel heen. 

Serveer de guacamole in een schaaltje. 

Wil je de zelfgemaakte guacamole alvast maken, maar later serveren? Zorg dan dat je een laagje water of citroensap bovenop het mengsel giet. Niet te veel, maar net genoeg om het niet bruin te laten kleuren. 

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? 

Ben je op zoek naar andere recepten, neem dan een kijkje op mijn receptenpagina.

Macro’s per zelfgemaakte guacamole recept

Kcals  445
Koolhydraten 17 gram
Eiwitten 4 gram
Vetten 38 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten

Hoe maak je deze gezonde chocolade snack balletjes
Voorbereidingstijd: 60 minuten Bereidingstijd: 5 minuten
pulled-chicken-recept
Bereidingstijd: 15 minuten Baktijd: 50 minuten
Hoe maak je Italiaanse oven kip?
Voorbereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25/30 minuten