Bereidingstijd | 25 minuten |
Gegrilde maïskolf
Denk je bij een gegrilde maïskolf alleen aan warm weer en de BBQ? Daar gaat nu verandering in komen. Je kunt namelijk ook binnen een gegrilde maïskolf maken. Je kunt op deze manier ook in de koudere maanden genieten van een heerlijke maïskolf.
Ingrediënten
- 2 stuks suikermaïs (ongekookt)
- Becel bakboter Olijf
- Versgemalen peper
- Versgemalen knoflook
- Versgemalen zout
Benodigdheden
- Tafelgrill
Bereidingswijze Van de Gegrilde maïskolf
- Trek het blad van de suikermaïs af en was de maïskolven daarna. verwijder ook de sliertjes die kunnen achterblijven na het verwijderen van het blad.
- Droog de maïskolven af en deze in met de bakboter. Niet heel dik, gewoon een heel klein laagje.
- Strooi versgemalen peper over de maiskolven.
- Verwarm de tafelgrill en gril de maïskolven nu in 25 minuten gaar. LET OP: draai de maïskolven regelmatig een stukje, anders verbranden ze.
- Haal de maïskolven uit de tafelgrill en bestrooi met versgemalen knoflook en zout.
Macro’s per maïskolf
*inclusief de bakboter
Kcals | 169 |
Koolhydraten | 20 gram |
Eiwitten | 4,4 gram |
Vetten | 6,4 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!