Hoe maak je deze witte chocolade pannenkoeken?
Bereidingstijd 20 minuten

Witte chocolade pannenkoeken met framboos

Het is weer tijd voor een nieuwe pannenkoeken variant! De heerlijke combinatie van witte chocolade en framboos kan natuurlijk niet ontbreken! Ook deze pannenkoeken zijn gemakkelijk te maken en heerlijk als ontbijt of lunch! 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 40 gram volkoren tarwemeel
  • 2 eieren
  • 65 gram ongezoete amandelmelk
  • 15 gram naturel whey perfection
  • 1 TL (3 gram) bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 TL vloeibaar zoetstof
  • 20 gram witte chocolade
  • 80 gram frambozen

Ik gebruik de whey naturel omdat je de smaak zo zelf kunt bepalen. Als je caseïne whey gebruikt kan het beslag heel dik worden (die neemt meer vocht op), voeg eventueel wat extra vocht toe. 

Benodigdheden

  • Staafmixer + garde of keukenmachine met een garde
  • Bakpan + spatel
  • Juslepel
  • microrasp

Bereidingswijze witte chocolade pannenkoeken met framboos

  1. Scheid de eieren en vang het eiwit op in de staafmixer mengkom. 
  2. Doe de eidooiers in een bak en voeg hier de amandelmelk, tarwemeel, bakpoeder, het zout en zoetstof aan toe. Roer het geheel met een garde goed door elkaar. Het moet één glad beslag vormen.  
  3. Rasp de chocolade nu met de microrasp fijn en roer door het beslag heen. 
  4. Klop vervolgens het eiwit in ongeveer 3 minuten op de hoogste stand op. Je moet de bak onderste boven kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt. 
  5. Als het eiwit luchtig is spatel je het door het beslag heen. Gebruik echt een spatel en roer niet, maar schep het er doorheen. Op die manier behoudt het beslag de luchtigheid. 
  6. Voeg de frambozen heel toe en schep nog één keer door met de spatel.
  7. Verwarm een grote koekenpan en schep hier met de juslepel kleine hoopjes beslag in, bak de american pancakes op laag vuur gaar. 

Gebruik een juslepel om het beslag in de pan te scheppen. NIET GIETEN, anders verliest het beslag de luchtigheid! Elke schep is één pannenkoek. 

Je kunt nog wat extra chocolade smelten om te serveren en afmaken met frambozen. 

Heb je ook al eens mijn Eiwitrijke kokos pannenkoeken of Eiwitrijke pannenkoeken met blauwe bessen geprobeerd? 

 Macro’s per PORTIE

*Macro’s zijn berekend zonder toevoeging van 

Kcals  482
Koolhydraten 45 gram
Eiwitten 32 gram
Vetten 18 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten