Hoe maak je dit protein pancakes recpept
Bereidingstijd 20 minuten

Protein pancakes met blauwe bessen

Zoals je weet zijn Pannenkoeken mijn hele leven al mijn favoriete eten, helaas zijn meestal de pancakes van een protein pancakes recept erg droog. Daar moest natuurlijk een recept voor gemaakt worden. Deze protein pancakes met blauwe bessen zijn een versie aan de hand van mijn basis recept voor American pancakes. 

Mijn basis recept is voor meerdere personen, maar om het iets makkelijker voor je te maken heb ik dit recept voor 1 persoon gemaakt!

Ingrediënten voor 9 protein pancakes 

  • 40 gram volkoren tarwemeel
  • 2 eieren
  • 80 gram ongezoete amandelmelk
  • 15 gram naturel whey perfection
  • 1 TL (3 gram) bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 TL vanille exract
  • 2 TL vloeibaar zoetstof
  • 100 gram blauwe bessen (diepvries bessen zijn wat natter, giet die eerst af)

Ik gebruik de whey naturel omdat je de smaak zo zelf kunt bepalen. Als je caseïne whey gebruikt kan het beslag heel dik worden (die neemt meer vocht op), voeg eventueel wat extra vocht toe. 

Benodigdheden

  • Staafmixer + garde of keukenmachine met een garde
  • Bakpan + spatel
  • Juslepel

Bereidingswijze Protein pancakes met blauwe bessen

  1. Scheid de eieren en vang het eiwit op in de staafmixer mengkom. 
  2. Doe de eidooiers in een bak en voeg hier de tarwemeel, bakpoeder, het zout, vanille extract, amandelmelk en zoetstof aan toe. Roer het geheel met een garde goed door elkaar. Het moet één glad beslag vormen.  
  3. Klop vervolgens het eiwit in ongeveer 3 minuten op de hoogste stand op. Je moet de bak onderste boven kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt. 
  4. Als het eiwit luchtig is spatel je het door het beslag heen. Gebruik echt een spatel en roer niet, maar schep het er doorheen. Op die manier behoudt het beslag de luchtigheid. 
  5. Voeg tenslotte de blauwe bessen toe en spatel deze even door.
  6. Verwarm een grote koekenpan en schep hier met de juslepel kleine hoopjes beslag in, bak de american pancakes op laag vuur gaar. 

Gebruik een juslepel om het beslag in de pan te scheppen. NIET GIETEN, anders verliest het beslag de luchtigheid! Elke schep is één pannenkoek. Schep wel goed over de bodem als je schept, de blauwe bessen zakken naar de bodem.

Serveer de american pancakes met bijvoorbeeld Aardbeienjam en 0% griekse yoghurt of skyr. Je kunt ze natuurlijk ook combineren met vers fruit en/ of chocoladepasta. 

 Macro’s per Persoon

Kcals  403
Koolhydraten 38 gram
Eiwitten 31 gram
Vetten 12 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten