Bereidingstijd | 20 minuten |
Tomaatjes uit de oven
Ben je op zoek naar een gerechtje met tomaat, maar wil je niet een standaard bijgerecht maken? Dan heb ik een heerlijk tomaatjes uit de oven recept voor je. Ze zijn snel gemaakt met een dressing en je kunt ze gemakkelijk in de oven schuiven. Een ideaal bijgerecht in de winter, maar ook in de zomer.
Ingrediënten VOOR Tomaatjes uit de oven
- 250 gram romaatjes
- 20 ml citroen sap (1 partje)
- 10 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
Kruiden
- Versgemalen peper (10x draaien aan de molen)
- Versgemalen zout (10x draaien aan de molen)
- 2 takjes rozemarijn
Benodigdheden
- Bakplaat
- Knoflookpers
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix vervolgens de olijfolie met de versgemalen peper, zout en de takjes rozemarijn. Pers hier vervolgens de knoflookteentjes bij uit. Roer het geheel goed door.
- Leg de romaatjes op de bakplaat en giet het olijfolie mengsel over de romaatjes heen.
- Bak de romaatjes nu in 15 minuten gaar in de oven.
Pas met serveren wel op, de tomaatjes zijn door de hoeveelheid vocht van de binnenkant erg heet.
Dit recept kun je heerlijk combineren met bijvoorbeeld Gevulde paprika met ricotta en venkel of Krokante citroenkrieltjes.
Macro’s per Recept
Kcals 160 | 160 |
Koolhydraten | 10 gram |
Eiwitten | 2 gram |
Vetten | 11 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!