Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35/40 minuten

gevulde paprika met ricotta en venkel

Deze heerlijke gevulde rode paprika’s met ricotta en venkel zijn een pareltje voor op de diner tafel. Ze zijn fris en romig, met een subtiele smaak van de saus waarin ze liggen.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 rode paprika’s
  • 1 venkelknol
  • 100 gram ricotta
  • 1 groene peper (uit een potje)
  • 15 gram gezouten pistachenootjes
  • Handje verse peterselie
  • 1 TL tijm
  • 5 gram Parmezaanse kaas 

saus

  • 100 gram passata
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram rode wijn

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Handrasp
  • Koekenpan
  • Steelpan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. En zet een ovenschaal klaar.
  2. Breng een pas water aan de kook. Was ondertussen de venkel en snijd de groene stengels (het loof) af en verwijder de stronk. Snijd de venkel in 4 parten. Kook de venkel 8 minuten. Giet en spoel daarna af onder koud water.
  3. Maak de saus. Snipper de sjalot en knoflook fijn en fruit deze aan. Voeg vervolgens de wijn en passata toe en breng op smaak met peper, zout en 1 TL tijm. Giet de saus in de ovenschaal.
  4. Was de paprika en snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en leg deze in de saus met de open kant naar boven. Strooi hier wat zout overheen.
  5. Snipper de peterselie en groene peper fijn en meng samen met de tijm door de ricotta. Roer goed door en verdeel over de 4 halve paprika’s.
  6. Druk een part van de venkel in de paprika en bestrooi met peper en zout. Verdeel tenslotte rasp van 5 gram Parmezaanse kaas over de 4 paprika’s
  7. Bak de groente in 35-40 min gaar. Hak de pistachenootjes grof en verdeel over de gebakken paprika’s. Serveer met wat extra verse kruiden.

CombinatieTIPS

Als eiwitbron kun je vegetarische kipstukjes of kipfilet erbij bakken. Het is ook een perfecte combinatie met mijn Kalkoenrolletjes  of met mijn gevulde kipfilet. 

 Macro’s per stuk 

Kcals  99
Koolhydraten 8 gram
Eiwitten 4 gram
Vetten 5 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten