Bereidingstijd | 60 minuten |
Krokante citroen krieltjes
Gebakken aardappeltjes uit de oven, heerlijk! Na een beetje onderzoek ben ik achter een methode gekomen waarmee je écht krokante citroenkrieltjes kunt maken. Deze citroenkrieltjes zijn echt een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.
Ingrediënten VOOR 4 personen
- 1 kg krieltjes
- 100 ml water
- 5 teentjes knoflook
- 40 ml olijfolie
- 2 EL griesmeel
Kruiden
- Versgemalen peper (10x draaien aan de molen)
- Sap van 2 citroenen
- 1 EL oregano
- 4 TL gedroogde tijm
Benodigdheden
- Kookpan
- Knoflookpers
- Diepe bakplaat of braadslede
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes en snijd deze in de lengte in parten.
- Maak de knoflook schoon en pers deze.
- Mix de geperste knoflook, water, olijfolie, citroensap, 1 TL griesmeel, tijm, versgemalen peper en zout door elkaar.
- Leg de krieltjes op de bakplaat en giet het mengel over de krieltjes. Roer alles goed door.
- Bak de krieltjes 30 minuten, roer na 15 min de krieltjes even door.
- Meng na 30 minuten: 50 ml water en 1 TL griesmeel en giet dit nog een keer over de krieltjes, meng dit nog een keer goed door.
- Bak nu voor nog 20 tot 30 minuten, de aardappelen moeten goed bruin en krokant zijn.
- Rasp voor het serveren even wat verse citroenrasp over de aardappeltjes heen.
De partjes kunnen aan de plaat blijven plakken, dus tussendoor moet je ze even goed los ‘schoffelen’ haha!
Macro’s per persoon
Kcals | 300 |
Koolhydraten | 45 gram |
Eiwitten | 5 gram |
Vetten | 10 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!