Bereidingstijd | 20 minuten |
Kruidige stoofschotel met pompoen en courgette
Een tweede variant van een pompoen stoofschotel recept, dit keer met courgette en verschillende kruiden. Deze pompoen stoofschotel is heerlijk fris en goed te combineren met rijst. Je kunt de stoofschotel ook eten zonder rijst en voorbeeld als side dish kunnen serveren tijdens een BBQ.
Heb jij moeite met het halen van jouw dagelijkse hoeveelheid groente, dan is dit een perfect gerecht voor jou!
Ingrediënten voor dit pompoen stoofschotel recept (2 personen)
- Halve courgette
- Halve pompoen (400 gram schoon)
- 4 grote kastanje champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 1 rode puntpaprika
- 5 gram groente bouillon
- 200 ml water
- Bakboter Becel olijf
KRUIDEn
- Versgemalen peper
- 10 takjes verse tijm
- 2 TL karwijzaad
- 1 TL kurkuma
- 3 volle takjes peterselie
- 0,5 TL chilivlokken
Benodigdheden
- Braadpan met deksel
- Maatbeker
Bereidingswijze van dit pompoen stoofschotel recept
- Maak de sjalot en knoflook schoon en snipper beide fijn. Snijd de kastanje champignons vervolgens ook in kleine stukjes.
- Verwijder de pitten uit de halve pompoen en snijd deze vervolgens in kleine blokjes (je hoeft de pompoen niet te schillen). Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd in dunne plakjes (halve ringen).
- Zet het bouillon alvast klaar en verwarm de pan met wat bakboter.
- Fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken aan. Voeg hier vervolgens de champignons karwijzaad en versgemalen peper (8x draaien) bij. Bak tot ook de champignons bruin zijn.
- Voeg daarna de pompoenblokjes en kurkuma toe en bak de pompoenblokjes eerst even aan (het kleurt een beetje bruin). Giet daarna de bouillon erbij en roer goed door.
- Trek de blaadjes van de tijm takjes af en voeg dit samen met de courgette toe. Roer het geheel door en laat op laag vuur 10 minuten stomen (het water moet licht blijven koken).
- Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snipper daarna ook alvast de peterselie grof.
- Ga je er rijst en bijvoorbeeld vlees bij maken, bereid dit dan nu ook alvast.
- Na 10 minuten stomen is de stoof klaar, roer het nog even goed door en prak eventueel de pompoenblokjes nog wat fijner (je kunt ze ook gewoon wat grover laten).
- Zet de warmtebron uit en roer de paprikareepjes en peterselie erdoorheen.
- Verdeel de stoofschotel over de borden en strooi er nog wat extra gehakte peterselie en pompoenpitjes overheen.
Je kunt aan dit gerecht zelf een eiwitbron toevoegen. Wil je het vegetarisch houden? Voeg dan bijvoorbeeld kikkererwten of linzen toe. Dit gerecht gaat ook goed samen met kipdijfilet.
Houd je ook zo van pompoen? Probeer dan ook eens mijn Stoofschotel met pompoen, sperziebonen en tomaat of Savory yoghurt met pittige pompoen.
Macro’s per persoon
*Macro’s zijn berekend zonder toevoeging van rijst of een eiwitbron, dit is naar keuze in te vullen.
Kcals | 313 |
Koolhydraten | 61 gram |
Eiwitten | 40 gram |
Vetten | 14 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!