Bereidingstijd 20 minuten

Savory yoghurt met pittige pompoen

De najaarsmaanden staan in het teken van pompoen, maar dit recept is zeker geschikt voor het hele jaar. Denk aan een voorgerecht tijdens een kerstdiner of een frisse lunch in de zomer. De opties zijn eindeloos. Aangezien pompoen zo divers te gebruiken is heb ik een origineel recept voor je uitgwerkt, namelijk een savory yoghurt met pittige pompoen (hartige yoghurt). 

De eerste keer dat ik dit maakte was ik sceptisch, maar dit recept gaat je werkelijk verbazen. Een ware smaakexplosie, zo lekker!

Ingrediënten 

  • 150 gram griekse yoghurt 2% (of 0%)
  • 10 cherrytomaten
  • 200 gram pompoen
  • 1 TL sambal Oelek
  • 1 EL balsamicoazijn
  • 10 gram pompoenpitten – gepoft
  • 65 gram light mozzarella
  • 1 partje limoen
  • 1 EL olijfolie om in te bakken (6 gram)

Kruiden

  • 1 EL verse peterselie (of 1 TL gedroogd)
  • 1 EL verse dille (of 1 TL gedroogd)
  • 1 TL gerookte paprikapoeder
  • 5 blaadjes verse basilicum (of 1 TL gedroogd)

Benodigdheden

  • Koekenpan

Wil je weten hoe het er uiteindelijk uitziet en welke stappen je doorloopt. Check de kookvideo onder aan de pagina. Abonneer gelijk op ons food YT kanaal. Zo kunnen wij bouwen aan ons bereik en blijf jij op de hoogte van nieuwe video’s! 🙂 

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder van één helft de pitten. Snijd hier een stuk van tussen de 200 – 250 gram af of de helft van het schoongemaakte deel. (De rest kun je afgedekt bewaren.) Snijd het deel om te gebruiken in repen en vervolgens in kleine blokjes.
  2. Verwarm de pan op midden/hoog vuur en doe hier de olijfolie in. Doe vervolgens de pompoenblokjes in de pan (tussendoor roeren). Voeg als de blokjes beginnen te kleuren 1 TL sambal en gerookte paprikapoeder toe en wat versgemalen peper en zout. Roer dit goed door. Het is klaar zodra de pompoenblokjes gaar/bruin zijn. (De blokjes moeten zacht zijn.)
  3. Zet de pompoen apart. Was de pan af of zet een nieuwe koekenpan op midden/hoog vuur (zonder bereidingsvet). Doe hier de pompoenpitten in, hussel regelmatig en laat geleidelijk bruin worden en poffen. LET OP: blijf ze tussendoor bewegen, anders verbranden ze.
  4. Snijd de kruiden fijn, Was en halveer de cherrytomaatjes en snijd de mozzarella doormidden.
  5. Doe de yoghurt in een diep bord. Voeg hier de gebakken pompoen, mozzarella (trek stukjes los) en tomaatjes aan toe. Schenk de balsamicoazijn er overheen en tenslotte de kruiden en pompoenpitjes.
  6. Knijp als laatste een partje limoen over het geheel uit.

Als je alles door elkaar mengt zullen de smaken heerlijk combineren!

Kookvideo

Macro’s per gerecht

Kcals  340
Koolhydraten 18 gram
Eiwitten 23 gram
Vetten 19 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten