Bereidingstijd | 15 minuten |
Sandwich broodje
Met deze heerlijke zomerse dagen is een makkelijk lunch recept altijd chill toch! Dit recept voor een heerlijk sandwich broodje is gemakkelijk te maken. De smaak combinatie van dit sandwich broodje zal je blij verrassen want de geitenkaas, runderrookvlees en zongedroogde tomaatjes vormen een perfect geheel.
Door de boterhammen eerst te grillen krijg je een fijne combinatie van verschillende structuren.
Ingrediënten Voor dit sandwich broodje recept
- 2 Plakjes Bettine geitenkaas naturel
- 4 plakjes biologische runderrookvlees
- Halve aubergine
- Kiemgroente
- 2 zongedroogde tomaatjes
- Balsamico
- 2 volkoren boterhammen
- Versgemalen peper en zout
Benodigdheden
- Tafelgrill
Bereidingswijze
- Zet de tafelgrill aan en laat deze goed warm worden, grill hier vervolgens de boterhammen in bruin.
- Snijd de aubergine in dunne plakken zodat je in totaal zes plakken hebt. Bestrooi deze met wat versgemalen peper.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes alvast in kleine stukjes.
- Zet de gegrilde boterhammen even tegen elkaar als een dakje om af te koelen (anders gaan de zweten). Leg nu de aubergine in de tafelgrill en grill deze bruin.
- Smeer één van de boterhammen in met een plakje geitenkaas. Leg hier vervolgens 2 plakjes aubergine. Begin daarna met een dubbelgevouwen plakje rookvlees gevolgd door de gegrilde aubergine. Herhaal dit vier keer.
- Brokkel de tweede plak geitenkaas eroverheen en besprenkel met balsamico en bestrooi met peper en zout. Maak het af met wat Kiemgroente en de stukjes zongedroogde tomaatjes. Leg de tweede boterham erop en snijd doormidden.
Wil je misschien nog een andere toast variant probeer dan eens Toast met cactusvijg en geitenkaas of Vegetarische toast Peas maker.
Macro’s per sandwich broodje recept
Kcals | 374 |
Koolhydraten | 35 gram |
Eiwitten | 21 gram |
Vetten | 16 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!