Bereidingstijd | 15 minuten |
Vegetarische lunch: peas maker toast
Enige tijd geleden ben ik de vegetarische stukjes van peas maker tegen gekomen. Deze stukjes kun je op diverse manieren bereiden en zijn ook nog eens gluten- en sojavrij. Deze vegetarische lunch of ontbijt optie is een heerlijk gerecht die je gemakkelijk bereid.
Dit recept is goed voor 1 persoon, maar je kun het recept natuurlijk ook verdubbelen zodat het voldoende is voor 2 personen.
Ingrediënten VOOR deze vegetarische lunch: peas maker toast
- 30 gram Peas maker stukjes
- 90 gram pompoen
- 3 kastanje champignons
- 1 sjalot (klein)
- 1 teentje knoflook
- 15 gram tomaten puree
- 5 gram pompoenpitjes
- 2 sneetjes goudkoren Brood van Soma
Kruiden
- Versgemalen peper
- Versgemalen zout
- komijnzaad
- Handje verse peterselie
- 1 TL pikante paprikapoeder
Benodigdheden
- Steelpannetje
- Bakpan
Bereidingswijze
- Kook een beetje water zodat je de peas maker stukjes 5 minuten onder gekookt water kunt laten wellen.
- Snijd een stuk pompoen af en maak deze schoon van de pitten (je hoeft hem niet te schillen). Snijd de pompoen vervolgens in kleine stukjes en kook deze 5 minuten.
- Giet na het koken en wellen de pompoen en de peas maker stukjes af zodat ze beide alvast klaar staan.
- Snipper in de tussentijd sjalot en snijd de kastanje champignons klein.
- Verwarm een bakpan met wat bakboter. Pers en fruit hier de knoflook en sjalot vervolgens aan. Voeg daarna champignons, paprikapoeder en komijnzaad toe en fruit het geheel aan.
- Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en roerbak deze mee. Breng op smaak met versgemalen peper(10x) en zout (10).
- Als de pompoen aangebakken is voeg je de gewelde peas maker stukjes toe. Zodra alles aangebakken is voeg je als laatste de tomatenpuree toe.
- Snipper de verse peterselie fijn en roer alles goed door. Verdeel het mengsel vervolgens over de boterhammen en strooi als laatste wat pompoenpitten eroverheen.
Wil je misschien nog een andere toast variant probeer dan eens Toast met cactusvijg en geitenkaas.
Macro’s per recept
Kcals | 422 |
Koolhydraten | 38 gram |
Eiwitten | 28 gram |
Vetten | 13 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!