Bereidingstijd | 10 minuten |
Toast met cactusvijg en geitenkaas
De gewone vijg kende ik al wel, maar van de cactusvijg had ik nog nooit gehoord, tot ik ze een keer tegen kwam in de supermarkt. Het is een vrucht die juist wat frisser en sappiger is dan de gewone vijg, hierdoor ook heerlijk op toast met geitenkaas. Je kunt van dit recept van toast met cactusvijg en geitenkaas ook een kleine variant maken als hap op een borrelplank of als voorgerecht tijdens een diner.
Ingrediënten
- 1 boterham (35gram) volkoren, zuurdesem of speltbrood
- 1 cactusvijg (85 gram)
- 30 gram geitenkaas
- 1 EL balsamicoazijn
- 5 gram pompoenpitten
- Verse basilicum
- Versgemalen peper en zout
Benodigdheden
- contactgrill of tosti-ijzer
Bereidingswijze
- Rooster de boterham tussen de tafelgrill of in de tosti-ijzer.
- Schil de cacatusvijg en snijd in plakjes.
- Verspreid 30 gram geitenkaas over de nog warme toast (hierdoor smeert het makkelijk).
- Verdeel de cactusvijg over de toast en giet hier de balsamicoazijn overheen.
- Weeg de pompoenpitten af en snipper de basilicum. Verdeel over de toast. Breng op smaak met wat peper en zout.
Macro’s per recept
Kcals | 238 |
Koolhydraten | 25 gram |
Eiwitten | 11 gram |
Vetten | 10 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!