Bereidingstijd | 15 minuten |
aardbeienjam
Officieel mag je het geen aardbeienjam noemen als er niet zoveel % suiker in zit, maar laten we minder of geen toegevoegde suiker de nieuwe standaard maken. Deze zelfgemaakte aardbeienjam is makkelijk te maken en heerlijk voor op brood of om te eten bij scones broodjes.
Ingrediënten voor 1 kleine portie aardbeienjam
- 50 gram water
- 225 gram diepvries aardbeien
- snufje zout
- 10 gram honing (optioneel)
- half blaadje gelatine (optioneel)
Benodigdheden
- Steelpannetje
- Glazen potje om in te bewaren
Bereidingswijze Aardbeienjam
- Voeg het water en de aardbeien beide in de steelpan en breng aan de kook. Laat dit vervolgens minimaal 5 minuten doorkoken.
- Roer regelmatig het geheel door.
- Prak de aardbeien vervolgens fijn en voeg het gelatine blaadje toe. Roer even goed door.
- Zet het vuur uit en voeg als laatste de honing toe.
- Laat de jam afkoelen en bewaar in het glazenpotje in de koelkast.
Macro’s per potje aardbeienjam
*Exclusief toppings
Kcals | 124 |
Koolhydraten | 23 gram |
Eiwitten | 2 gram |
Vetten | 2 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!