Hoe maak je deze pita pizza?

Voorbereidingstijd 10  minuten
Oventijd 15 minuten

Pita Pizza

Houd jij ook zo van pizza? Ik wel! Daarom ben ik op zoek gegaan naar een lunch versie en kwam ik uit bij dit heerlijke pita pizza recept. Gun jezelf een heerlijke pizza voor lunch, die ook nog eens gemakkelijk binnen een eetpatroon past. Door de volkoren pita te gebruiken zijn deze bodems ook nog eens voedzaam.

Wil je dit als groter gerecht maken? Maak dan gewoon een pita broodjes extra, zo heb je 3 helften per persoon. 

Ingrediënten 4 pita pizza’s (2 personen)

SAUS

  • 1 TL gedroogde basilicum
  • 1 TL gedroogde oregano
  • 0,5 TL paprikapoeder
  • Versgemalen peper (5x draaien)
  • 100 gram passata
  • 70 gram Tomatenpuree (klein blikje)
  • 8 gram kappertjes

Benodigdheden

Bereidingswijze van dit pita pizza recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de ingrediënten voor de saus in de staafmixer hakmolen en blend tot een geheel.
  3. Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je twee ‘bodems’ krijgt.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes als je deze gebruikt en bak en kruid deze vervolgens met versgemalen peper, zout en knoflook en wat tijm. Je hoeft de kip niet helemaal gaar te bakken, je bakt het af in de oven (anders wordt de kip te droog)
  5. Schep de tomatensaus op de pita bodems en verdeel over het geheel. 
  6. Beleg de pita pizza bodems vervolgens mij stukjes gebakken kipfilet en reepjes gegrilde paprika.
  7. Een ander kan belegd worden met gebakken kipfilet, stukjes zwarte olijf en ringetjes groene peper. 
  8. Beleg een bodem met plakjes runderrookvlees en snipper de zongedroogde tomaatjes. Leg deze en een paar zwarte olijven erop. 
  9. Tenslotte kun je ook een veggie versie maken. Beleg deze met reepjes gegrilde of ingelegde paprika, plakjes groene peper, kappertjes en plakjes zwarte olijven. 
  10. Giet de mozzarella bolletjes af en snijd deze in plakjes. Verdeel 3 bolletjes per pizza bodem. De veggie versie zonder mozzarella. Strooi nog wat extra oregano en versgemalen peper over de pizza’s.
  11. Bak de pita pizza’s vervolgens in 15 minuten gaar in de oven. 

Wil je er ook nog wat groenten bij serveren? Maak dan bijvoorbeeld een heerlijke Salade met zwarte olijven, feta en zongedroogde tomaat.

Macro’s per pita pizza

*Macro’s verschillen per topping: onderstaande is gebaseerd op saus runderrookvlees, zongedroogde tomaat en 3 bolletjes mozzarella

Kcals  226
Koolhydraten 24 gram
Eiwitten 16 gram
Vetten 6 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten