Bereidingstijd 30 minuten

ingelegde rode puntpaprika 

Deze ingelegde rode puntpaprika is heerlijk door een couscous of op een stokbroodje tijdens het borrelen. 

Je kunt het ook een dag van te voren maken, dat laat de smaken alleen maar meer inwerken op elkaar.

Ingrediënten 

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 5 ml (1 EL) extra vergine olijfolie
  • 7 ml rode wijnazijn
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  2. Verwarm de tafelgrill en grill de paprika’s goed aan, druk de grill een aantal keer goed aan. Zodra je grillstrepen op de paprika’s ziet zijn ze goed.
  3. Leg de gegrilde plakken in een bakje en dek af met folie. Laat 20 min condenseren.
  4. Snijd na 20 min de paprika in dunne reepjes en voeg hier de olijfolie en rode wijnazijn aan toe. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

 Macro’s per recept

Kcals  86
Koolhydraten 4 gram
Eiwitten 8 gram
Vetten 4 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten