paddenstoelenrisotto

 Voorbereidingstijd 60 min
Bereidingstijd 35 minuten

Paddenstoelenrisotto

Als het aankomt op een feestrecept, dan is er in mijn ogen niets beter dan een heerlijk romige paddenstoelenrisotto recept . Dit recept voor paddenstoelenrisotto kun je heerlijk combineren met simpel (volgens de verpakking gebakken) varkenshaas. Daarnaast kun je een schaal van deze paddenstoelenrisotto maken zodat deze gedeeld kan worden met iedereen aan tafel. Garneer met wat verse kruiden en het is een waar plaatje.

Wil je de bereidingstijd verkorten? Maak dan de risotto zonder het eekhoorntjesbrood. Met is wel lekkerder haha, dus maak maar gewoon de origineel 🙂

Ingrediënten (2 personen)

  • 50 gram risottorijst p.p.
  • 10 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram courgette
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 75 gram oesterzwammen*
  • 70 gram shiitake*
  • 35 gram bundelzwam*
  • 500 ml water
  • 5 gram runderbouillon (eet je vegetarisch, gebruik dan groentebouillon) 
  • 10 gram Parmezaanse kaas p.p.
  • Olijfolie om in te bakken

*Je kunt ook een risotto/pasta paddenstoelenmix halen. 

LET OP: gebruik je meer risotto, voeg dan meer water toe!

KRUIDEN

  • Versgemalen peper (10x draaien aan de molen)
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 takje rozemarijn

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Vergiet

Bereidingswijze van paddenstoelenrisotto recept

  1. Breng het water aan de kook en voeg hier het gedroogde eekhoorntjesbrood aan toe. Laat deze 60 min wellen in heet water op laag vuur.
  2. Snipper de sjalot, maak de knoflook schoon en was de courgette en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Snijd alle paddenstoelen in plakken (houd ze lekker grof).
  4. Giet na 60 min het eekhoorntjesbrood af in de vergiet VANG DIT WATER WEL OP!
  5. Meng het water van het eekhoorntjesbrood met de bouillon en vul eventueel aan tot 500 ml.
  6. Was de pan even af en maak droog. Zet de pan op het vuur en verwarm de olie.
  7. Fruit de sjalot en geperste knoflook tot het bruin is.
  8. Voeg de courgette toe. Laat bruin bakken. Voeg dan de paddenstoelen en het eekhoorntjesbrood toe. Bak deze ook 2 min.
  9. Voeg de droge risottorijst toe en roer het geheel door. Als de rijstkorrels van kleur veranderen, (De korrels zijn wit als je ze in de pan doet en worden steeds doorzichtiger en nemen dan het eerste vocht op. ) giet dan 1/3 van de bouillon erbij. Roer goed door.
  10. Laat de risottorijst op laag vuur koken (25 min – zet hier een timer voor), roer regelmatig door!
  11. Als het water zo goed als opgenomen is, voeg ½ van het restant van de bouillon toe. Blijf regelmatig roeren. Voeg de rest van het water toe zodra het geheel weer opgenomen is.
  12. Na 25 minuten is de paddenstoelenrisotto klaar. Proef eventueel of de korrel niet nog hard is.
  13. Verdeel over de borden en rasp hier nog 5 à 10 gram Parmezaanse kaas aan toe per persoon.

Je zou er eventueel ook nog pijnboompitjes overheen kunnen doen (dat is altijd een goed idee toch).

COMBINATIETIPS

Als eiwitbron kun je zelf kiezen waarmee je het combineert. Deze risotto gaat goed samen met kip, biefstuk, varkenshaas, maar ook met bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes.

NOG MEER RISOTTO??

Ben je na het maken van dit recept net als ik fan van risotto? Maak dan ook een keertje mijn Spinazierisotto met garnalen of mijn Kruidige pompoenrisotto.

Macro’s paddenstoelenrisotto recept (per persoon)

*Macro’s berekend zonder varkenshaas of andere eiwitbron

Kcals  370
Koolhydraten 56 gram
Eiwitten 14 gram
Vetten 9 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten