Bereidingstijd 35 minuten

Kruidige pompoenrisotto

Als het aankomt op rijst, dan is de risottorijst veruit mijn favoriet. Je gaart de rijst in kruiden en smaakmakers, er gaat dus niets van de smaken verloren. Er zijn daarbij talloze varianten mee te maken. Naast de eerder gedeelde spinazierisotto is dit kruidige pompoenrisotto recept ook echt een pareltje.

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 gram risottorijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 150 gram courgette (halve)
  • 4 kastanjechampignons
  • 5 gram runderbouillon
  • 400 ml water
  • 400 gram pompoen (met schil)
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 10 gram zongedroogde tomaat
  • Scheutje olie om in te bakken

LET OP: gebruik je meer risotto, voeg dan meer water toe!

KRUIDEN

  • 3 TL pikante paprikapoeder
  • 4 TL gedroogde tijm
  • 1 TL komijnzaad
  • Versgemalen peper
  • 3 TL gedroogde kervel
  • 3 TL gedroogde rozemarijn
  • 4 TL paprikapoeder

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Staafmixer + mengkom

Bereidingswijze

  1. Maak de pompoen schoon en snijd in kleine blokjes.
  2. Kook het water en mix met de bouillon. Giet bij de pompoen, kook de pompoen 5 min door.
  3. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de courgette en champignons in kleine stukjes.
  4. Als de pompoen 5 min gekookt is, blend het geheel met de staafmixer en giet in de staafmixer cilinder. Was de kookpan even af.
  5. Verhit nu een scheutje olijfolie in de pan, fruit de knoflook, sjalot en champignons (moet bruin kleuren). Voeg daarna de courgette en kruiden toe en bak even mee tot deze bruin kleurt. 
  6. Voeg de risottorijst toe. Verandert de rijst van kleur, voeg dan 1/3 van de pompoenbouillon toe. Roer goed door! Laat op laag vuur doorkoken. (het geheel moet 30 min koken.)
  7. Roer regelmatig! Anders brand de rijst aan.
  8. Als het vocht bijna volledig is opgenomen, voeg dan weer een deel van de bouillon toe. Blijf regelmatig roeren! Herhaal dit als de rijst weer droger kookt.
  9. Verdeel de pompoenrisotto over de borden en garneer met stukjes gedroogde tomaat en eventueel pompoenpitjes. Rasp tenslotte 10 gram parmezaanse kaas per bord. ENJOY!

TIPS

Als eiwitbron kun je vegetarische kipstukjes of kipfilet erbij bakken. Het is ook een perfecte combinatie met mijn pulled chicken recept!

Macro’s per persoon

Kcals  395
Koolhydraten 56 gram
Eiwitten 18 gram
Vetten 12 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten