Bereidingstijd 35 minuten

Spinazierisotto met garnalen

Risottorijst: er zijn talloze varianten mee te maken. Ik heb een spinazievariant voor je uitgewerkt met garnalen, maar deze is ook zeker geschikt om met zalm te eten. Dit recept voor spinazierisotto met garnalen is romig en vult super goed en dat voor nog geen 500 kcals! 

LET OP: gebruik je meer risotto, voeg dan meer water toe!

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 gram risottorijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 grote kastanjechampignons
  • 1 sjalot
  • 5 gram groentebouillon
  • 250 ml water
  • 450 gram spinazie a la crème (diepvries)
  • 300 gram garnalen 
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 20 gram ricotta (optioneel)
  • Versgemalen peper
  • Scheutje olie om in te bakken

Benodigdheden

  • Kookpan

Kook jij liever met een kookvideo? Dat kan! Check de kookvideo onder aan de pagina. Abonneer gelijk op ons food YT kanaal. Zo kunnen wij bouwen aan ons bereik en blijf jij op de hoogte van nieuwe video’s! 🙂 

Bereidingswijze

  1. Laat de spinazie ontdooien (haal 1 a 2 uur van te voren uit de vriezer).
  2. Kook het water en mix met de bouillon.
  3. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de champignons in kleine stukjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in de pan, fruit de knoflook, sjalot en champignons (moet bruin kleuren). Roer hier de risottorijst doorheen.
  5. verandert de rijst van kleur, voeg de bouillon en de helft van de spinazie toe. Laat op laag vuur doorkoken. (het geheel moet 30 min koken.)
  6. Roer regelmatig! Anders brand de rijst aan.
  7. Als het vocht bijna volledig is opgenomen, voeg de rest van de spinazie toe. Blijf regelmatig roeren!
  8. Voeg in de laatste minuten de garnalen toe en laat 2 a 3 minuten meekoken. Als de garnalen roze kleuren zijn deze gaar.
  9. Verdeel de spinazierisotto over de borden en garneer met 10 gram ricotta. Rasp tenslotte 10 gram parmezaanse kaas per bord. ENJOY!

Kookvideo

Macro’s per persoon

*macro’s wijken af wanneer je gebruik maakt van zalm in plaats van garnalen

Kcals  495
Koolhydraten 51 gram
Eiwitten 33 gram
Vetten 15 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten