Hoe maak je deze ovenschotel?

Voorbereidingstijd 10  minuten
Oventijd 45 minuten

Ovenschotel met feta en zongedroogde tomaat

Een ovenschotel kan altijd. Deze ovenschotel met een korst van feta en zongedroogde tomaat is heerlijk als bijgerecht op een voorjaar of zomerse dag. De courgette en aubergine in combinatie met de kruiden en de korst maken het een heerlijk zomers gerecht. 

Dit recept is goed voor 2 personen, verdubbel het recept als je het als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ wilt serveren. 

Ingrediënten voor deze ovenschotel

  • 1 kleine aubergine
  • Halve courgette
  • 70 gram zongedroogde tomaten
  • 15 gram olijfolie
  • 60 gram feta
  • 2 teentjes knoflook

Kruiden

  • Versgemalen zout (8x draaien)
  • Versgemalen peper (10x draaien)
  • 3 grote takken tijm of 6 kleine
  • 5 gram verse dille
  • 10 blaadjes verse basilicum (of 1 TL gedroogd)

Benodigdheden

  • Kleine ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Was de aubergine en halve courgette. Snijd de aubergine en courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in dunne plakken.
  3. Doe de courgette en aubergine plakken in een grote kom en overgiet met de olijfolie en pers hier de knoflook bij uit. roer het geheel goed door. 
  4. Snipper de verse kruiden fijn en voeg toe bij het groente mengsel en breng op smaak met de peper en zout. Roer nogmaals goed door.
  5. Verdeel de groenten in de ovenschaal. 
  6. Snipper de zongedroogde tomaten heel fijn. Kruimel de feta vervolgens fijn over de groente en verdeel hier de zongedroogde tomaten overheen. 
  7. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie (glimmende kant naar beneden) en bak voor 30 minuten in de oven. 
  8. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog 15 minuten zonder folie tot de feta bruin gekleurd is. 

Serveer je het als bijgerecht? Combineer het dan met bijvoorbeeld Krokante citroenkrieltjes en Kalkoenrolletjes.

Macro’s per Persoon

*berekend op 2 personen

Kcals  231
Koolhydraten 12 gram
Eiwitten 9 gram
Vetten 15 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten