Bereidingstijd | 20 minuten |
Kalkoenrolletjes
Deze kalkoenrolletjes kunnen niet ontbreken op de kersttafel. De combinatie van kalkoen met parmaham is heerlijk en al helemaal met de smaak van de rozemarijn erbij.
Ingrediënten
*Ingrediënten voor 4 kalkoenrolletjes
- 2 kalkoenschnitzels (zonder paneerlaag)
- 4 zongedroogde tomaten
- 4 kleine takjes verse rozemarijn
- Versgemalen peper en zout
Je zou er eventueel ook nog pijnboompitjes overheen kunnen doen (dat is altijd een goed idee toch).
Benodigdheden
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Snijd de kalkoenfilet in de breedte doormidden en bestrooi met peper en zout.
- Leg de plakken parmaham in de lengte op een bord of snijdplank.
- Leg de zongedroogde tomaat op de kalkoen en vervolgens de rozemarijntak. Rol deze op. Rol de kalkoenrol vervolgens in de parmaham zodat deze volledig ingewikkeld is. Leg met de naad naar beneden.
- Verwarm wat bakboter in de pan op laag vuur.
- Bak de kalkoenrolletjes nu in 8-10 min gaar. Draai ze steeds een stukje verder. Begin met bakken op de kant van de parmaham naad.
- Je kunt in het midden van de rolletjes zien of het vlees gaar is, deze is dan wit gekleurd.
Snijd één rolletje open als je twijfelt of ze wel helemaal gaar zijn.
Macro’s per Rolletje
Kcals | 150 |
Koolhydraten | 2 gram |
Eiwitten | 24 gram |
Vetten | 5 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!