Bereidingstijd 20 minuten

Kalkoenrolletjes

Deze kalkoenrolletjes kunnen niet ontbreken op de kersttafel. De combinatie van kalkoen met parmaham is heerlijk en al helemaal met de smaak van de rozemarijn erbij.

Ingrediënten 

*Ingrediënten voor 4 kalkoenrolletjes

  • 2 kalkoenschnitzels (zonder paneerlaag)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 4 kleine takjes verse rozemarijn
  • Versgemalen peper en zout

Je zou er eventueel ook nog pijnboompitjes overheen kunnen doen (dat is altijd een goed idee toch).

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Snijd de kalkoenfilet in de breedte doormidden en bestrooi met peper en zout.
  2. Leg de plakken parmaham in de lengte op een bord of snijdplank.
  3. Leg de zongedroogde tomaat op de kalkoen en vervolgens de rozemarijntak. Rol deze op. Rol de kalkoenrol vervolgens in de parmaham zodat deze volledig ingewikkeld is. Leg met de naad naar beneden.
  4. Verwarm wat bakboter in de pan op laag vuur.
  5. Bak de kalkoenrolletjes nu in 8-10 min gaar. Draai ze steeds een stukje verder. Begin met bakken op de kant van de parmaham naad.
  6. Je kunt in het midden van de rolletjes zien of het vlees gaar is, deze is dan wit gekleurd.

Snijd één rolletje open als je twijfelt of ze wel helemaal gaar zijn. 

Macro’s per Rolletje

Kcals  150
Koolhydraten 2 gram
Eiwitten 24 gram
Vetten 5 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten