Bereidingstijd | 15 minuten |
KRUIDEN-KAASSAUS
Hier mijn beloofde makkelijke verse kruiden-kaassaus recept. Deze kruiden-kaassaus is gemakkelijk, snel gemaakt en heerlijk te combineren met diverse gerechten zoals mijn gegrilde bloemkool, maar is ook heerlijk bij gebakken aardappeltjes of (vega) vlees.
Ingrediënten VOOR 4 personen
- 50 gram Becel olijf
- 25 gram volkoren tarwemeel
- 5 gram groentebouillon
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 200 ml amandelmelk
- 2 TL gedroogde tijm of blaadjes van 3 takjes Tijm
Benodigdheden
- Steelpan
- Garde
Bereidingswijze
- Verwarm de pan op laagvuur. Doe de boter en bloem bij elkaar in een pan en laat voor 2 minuten doorkoken. Blijf wel roeren met de garde, zo gaar je de bloem.
- Doe hier nu de bouillon, Parmezaanse kaas, gedroogde tijm en de amandelmelk bij.
- Roer dit goed door, de saus zal licht kokend inkoken. Zet de pan daarna heel laag als je de saus warm wil houden.
Je kunt deze kruiden-kaassaus recept heel goed combineren met de Geroosterde bloemkool of met Krokante citroenkrieltjes. Maar na het proeven hiervan zal je merken dat je deze saus met veel andere dingen kunt combineren!
Wil je de saus de dag van tevoren maken en weer opwarmen, voeg dan een klein scheutje amandelmelk toe en verwarm op laag vuur op.
Macro’s per Persoon
Kcals | 125 |
Koolhydraten | 17,5 gram |
Eiwitten | 6 gram |
Vetten | 10,7 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!