Bereidingstijd 70  minuten

geroosterde bloemkool

Heb je ook zo’n behoefte aan veel groente na al die dagen vol lekkernijen? Dan is deze geroosterde bloemkool uit de oven echt iets voor jou. Als dit gerecht klaar is, dan is de bloemkool beetgaar,  wil je liever een zachte geroosterde bloemkool? Kook de bloemkool dan in zijn geheel even voor 5 minuten spoel hem daarna koud af. 

Ingrediënten VOOR 2 tot 4 personen

  • 1 grote bloemkool
  • 150 gram 2% Griekse yoghurt
  • 6 teentjes knoflook
  • 5 gram olijfolie

Kruiden

  • Versgemalen peper (10x draaien aan de molen)
  • Versgemalen zout
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 TL gemalen mosterdzaad

Benodigdheden

  • Bakplaat en ovenpapier
  • Knoflookpers
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en spoel de bloemkool hierna goed af.
  3. Bestrooi de bloemkool met versgemalen zout.
  4. Meng de Griekse yoghurt, olijfolie, geperste knoflook, tijm, blaadjes van de rozemarijn, gemalen mosterdzaad en peper met elkaar.
  5. Smeer de bloemkool in met het mengsel.
  6. Leg de bloemkool op een bakplaat en doe er aluminiumfolie over, bak 30 minuten in de oven.
  7. Haal het aluminiumfolie eraf na 30 minuten en bak de bloemkool nu nog een keer voor 30 minuten zonder folie.
  8. Haal uit de oven en serveer. Een grote bloemkool is voldoende voor 2 tot 4 personen.

Ik heb ook heerlijke kruidenkaassaus voor je, deze kun je perfect combineren met de bloemkool uit de oven! 

Macro’s per recept 

Kcals  350
Koolhydraten 42 gram
Eiwitten 27 gram
Vetten 8 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten