Bereidingstijd | 35 minuten |
Groente risotto met witte wijn
Het is inmiddels al even geleden dat ik een risotto recept met je gedeeld heb. Bij deze een nieuw risotto recept met witte wijn en verse groente. Een risotto hoort natuurlijk met witte wijn gemaakt te worden, dus dit recept kan niet ontbreken.
Ingrediënten Voor dit risotto recept
- 50 gram risottorijst p.p.
- 250 ml witte droge wijn
- Halve courgette
- 100 gram kastanje champignons
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 10 gram groente bouillon
- 10 gram Parmezaanse kaas p.p.
- 250 gram water
- Bakboter Olijf
LET OP: gebruik je meer risotto, voeg dan meer water toe!
KRUIDEN
- Versgemalen peper (10x draaien aan de molen)
- 6 takjes verse tijm (of 2 Tl gedroogde)
Benodigdheden
- Kookpan
Bereidingswijze van dit groente risotto recept
- Snipper de sjalot, maak de knoflook schoon.
- Was de courgette en aubergine schoon en snijd deze klein en fijn, snijd daarna ook de champignons fijn.
- Fruit de sjalot en geperste knoflook tot het bruin is, voeg daarna de champignons toe en bak deze ook bruin.
- Voeg de courgette en aubergine toe. Laat bruin bakken.
- Voeg de droge risottorijst, tijm en groente bouillon toe en roer het geheel door.
- Als de rijstkorrels van kleur veranderen, (De korrels zijn wit als je ze in de pan doet en worden steeds doorzichtiger en nemen dan het eerste vocht op. ) giet dan de witte wijn erbij. Roer goed door.
- Laat de risottorijst op laag vuur koken (25 min – zet hier een timer voor), roer regelmatig door!
- Als het vocht van de wijn zo goed als opgenomen is, voeg dan de helft van het water toe. Blijf regelmatig roeren. Voeg de rest van het water toe zodra het geheel weer opgenomen is.
- Na 25 minuten is de groenterisotto klaar. Proef eventueel of de korrel niet nog hard is.
- Verdeel over de borden en rasp hier nog 10 gram Parmezaanse kaas aan toe per persoon.
COMBINATIETIPS
Als eiwitbron kun je zelf kiezen waarmee je het combineert. Deze risotto gaat goed samen met kip, biefstuk, varkenshaas, maar ook met bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes.
Ben je na het maken van dit recept net als ik fan van risotto? Maak dan ook een keertje mijn Spinazierisotto met garnalen of mijn Kruidige pompoenrisotto.
Macro’s Groente risotto recept (per persoon)
*Macro’s berekend zonder varkenshaas of andere eiwitbron
Kcals | 385 |
Koolhydraten | 64 gram |
Eiwitten | 14 gram |
Vetten | 3 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!