Bereidingstijd | 20 minuten |
Gevulde eieren
Bij Pasen denk je aan eieren! Dit gevulde eieren recept kan natuurlijk niet ontbreken. Deze gevulde eieren kun je serveren tijdens een paasontbijt of brunch.
Ingrediënten voor 8 stuks
- 8 eieren
- 35 gram 0% Griekse yoghurt Almhoff
- 10 gram licht en romig Mayonaise (Calvé)
- Versgemalen peper (6x)
- Versgemalen zout (5x)
- 0,5 TL kerriepoeder
- 0,5 TL gemalen mosterd
Benodigdheden
- Vergiet
- Dunne theedoek
- Bord of diepe bak waar het vergiet in past
Bereidingswijze
- Kook de eieren 8 minuten en laat ze na het koken goed schikken onder koud water en laat de eieren goed afkoelen.
- Snijd de afgekoelde eieren in de lengte doormidden. Verwijder het eigeel en vang deze op in een bakje.
- Voeg de griekse yoghurt, mayonaise, peper, zout en gemalen mosterd en kerriepoeder.
- Roer het mengsel goed door elkaar tot het helemaal goed gemengd is.
- Vul vervolgens de eieren met het mengsel.
Wil je geen gevulde eieren, maar een eiersalade? Snipper dan de eiwitten heel fijn en roer dit nog door het eigeel mengsel heen.
Je kunt de gevulde eieren combineren tijdens een brunchtafel met bijvoorbeeld Mini frittata’s of Zelfgemaakte blini’s.
Macro’s per gevuld ei
Kcals | 38 |
Koolhydraten | 0,5 gram |
Eiwitten | 3 gram |
Vetten | 2,5 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!