Hoe maak je gevulde eieren
Bereidingstijd 20 minuten

Gevulde eieren

Bij Pasen denk je aan eieren! Dit gevulde eieren recept kan natuurlijk niet ontbreken. Deze gevulde eieren kun je serveren tijdens een paasontbijt of brunch. 

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 8 eieren
  • 35 gram 0% Griekse yoghurt Almhoff
  • 10 gram licht en romig Mayonaise (Calvé)
  • Versgemalen peper (6x)
  • Versgemalen zout (5x)
  • 0,5 TL kerriepoeder
  • 0,5 TL gemalen mosterd

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Dunne theedoek
  • Bord of diepe bak waar het vergiet in past

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 8 minuten en laat ze na het koken goed schikken onder koud water en laat de eieren goed afkoelen.
  2. Snijd de afgekoelde eieren in de lengte doormidden. Verwijder het eigeel en vang deze op in een bakje. 
  3. Voeg de griekse yoghurt, mayonaise, peper, zout en gemalen mosterd en kerriepoeder. 
  4. Roer het mengsel goed door elkaar tot het helemaal goed gemengd is. 
  5. Vul vervolgens de eieren met het mengsel.

Wil je geen gevulde eieren, maar een eiersalade? Snipper dan de eiwitten heel fijn en roer dit nog door het eigeel mengsel heen.

Je kunt de gevulde eieren combineren tijdens een brunchtafel met bijvoorbeeld Mini frittata’s of Zelfgemaakte blini’s.

 Macro’s per gevuld ei

Kcals  38
Koolhydraten 0,5 gram
Eiwitten 3 gram
Vetten 2,5 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten