Bereidingstijd | 45 minuten |
gevulde aubergine rolletjes
Toen de temperaturen weer wat opliepen moest ik terugdenken aan onze vakantie in Griekenland vorig jaar, ik had spontaan weer zin in dat eten. Deze gevulde aubergine rolletjes deden mij daar echt aan denken. Ze zijn heerlijk romig en in een paar simpele stappen te maken.
Dit recept is goed voor twee personen als groente, maar kan ook gereserveerd worden tijdens een BBQ als bijgerecht.
Ingrediënten VOOR 6-8 gevulde aubergine rolletjes
- 2 aubergines (zo recht en dik mogelijk van vorm)
- 20 gram zongedroogde tomaat
- 60 gram griekse feta
- 35 gram tomatenpuree
- 100 gram Passata di pomodoro
- 5 gram parmezaanse kaas
- 5 gram paneermeel
- 1 ei
Kruiden
- Versgemalen peper (10x)
- Versgemalen zout (4x)
- 6 gram verse platte peterselie
- 6 gram verse dille
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Staafmixer hakmolen
- Tafelgrill
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was 1 van de aubergines en prik hier met een vork gaatjes in (zo gaart hij sneller).
- Plaats de aubergine op een bakplaat of extra ovenschaal en gaar deze voor 30 minuten in de oven.
- Was ondertussen de andere aubergine en snijd deze in dunne plakken. Spray de plakken in met bakspray of smeer in met een klein beetje olie. Strooi hier vervolgens wat versgemalen peper en zout overheen. Grill de aubergine plakken vervolgens bruin tussen de tafelgrill. Leg ze daarna even apart op een bord (dan kunnen ze even afkoelen).
- Raps alvast de parmezaanse kaas fijn en meng dit met de paneermeel in een bakje.
- Zet een ovenschaal klaar en giet hier de Passata di pomodoro en tomatenpuree in. Roer dit even goed door elkaar.
- Haal de aubergine na een half uur uit de oven, hij moet nu helemaal zacht en rimpelig zijn. Snijd deze vervolgens in de lengte doormidden en trek de schil eraf. (Pas op is wel heet!)
- Doe de zongedroogde tomaten en gegaarde aubergine (NIET DE PLAKKEN) in de hakmolen. Maal dit tot een puree. Voeg vervolgens de feta toe en maal nog even kort.
- Snipper de kruiden fijn en voeg bij de puree en breng op smaak met versgemalen peper (10x draaien) en zout (4x draaien). Roer het geheel even door.
- Leg een plak gegrilde aubergine op een snijdplank of bord en leg hier een hoopje vulling op aan het einde van een plak. Rol de aubergine plak nu losjes dicht, niet te hard duwen. Als je een rolletje gedraaid hebt kun je de vulling aan beide kanten een beetje aanduwen naar binnen.
- Plaats het rolletje in saus in de ovenschaal met het naadje naar beneden. Herhaal deze vulstappen tot de vulling op is.
- Klop het eitje op met een vork en besmeer de rolletjes met het ei. Strooi hier vervolgens het parmezaanse kaas mengsel op.
- Bak de rolletjes nu nog 15 minuten in de oven (of tot de parmezaanse kaas bruin kleurt).
Je kunt de rolletjes serveren met andere gerechten zoals bijvoorbeeld Couscous met gegrilde groente of met Salade met zwarte olijven, feta en zongedroogde tomaat. Je kunt het ook als lunch maken op geroosterd brood.
Macro’s per gevulde aubergine rolletje
*gebaseerd op 6 rolletjes
Kcals | 95 |
Koolhydraten | 6 gram |
Eiwitten | 5 gram |
Vetten | 5 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!