Voorbereidingstijd | 5 minuten |
Baktijd | 25 minuten |
Gegrilde ricotta
Houd jij ook o van borrelen? Dan heb ik een heerlijk gegrilde ricotta recept voor je! Perfect voor tijdens het borrelen op een zonnige zomeravond. Je kunt dir gegrilde ricotta recept natuurlijk ook goed op een minder zonnige dag maken om lekker binnen te borrelen.
Ingrediënten voor dit gegrilde ricotta recept
- Calbani ricotta 250 gram
- 15 gram (zelfgemaakte) Groene pesto
Benodigdheden
Bereidingswijze gegrilde ricotta recept
- Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een kleine ovenschaal of plaat klaar. Gebruik je een ovenplaat, bekleed deze dan met bakpapier.
- Haal de folie van de ricotta en zet het bakje, net als een pudding, ondersteboven in de ovenplaat. Prik een paar gaatjes met een mes in de bodem van de verpakking, zo haal je de vacuüm van de ricotta en zakt hij eruit. Mocht dit niet werken, haal dan even een dun mesje langs de randen van de ricotta.
- Smeer de ricotta vervolgens in met de vers gemaakte pesto zodat hij helemaal bedekt is.
- Bak de ricotta nu voor 20/25 minuten in de oven, check tussendoor even om te voorkomen dat de pesti verbrand.
Bij de gegrilde ricotta zijn de Tomaatjes uit de oven ook heel erg lekker!
Macro’s per Portie – op basis van 4 personen
Kcals | 129 |
Koolhydraten | 3,3 gram |
Eiwitten | 5,8 gram |
Vetten | 10,3 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!