Bereidingstijd | 5 minuten |
Groene pesto
Nu de zomer weer lekker begonnen is zullen er de komende periode meer zomerse gerechten online komen. Dit groene pesto recept is perfect voor tijdens een avond borrelen. Lekker op een toastje, of bij een kaasplankje.
Ingrediënten voor dit groene pesto recept
- 30 gram parmezaanse kaas
- 25 gram verse basilicum
- 40 gram olijfolie
- Versgemalen zout (5x draaien)
- 1 grote teen knoflook
- 20 gram geroosterde pijnboompitten
Benodigdheden
Bereidingswijze groene pesto recept
- Begin met het roosteren van de pijnboompitten zodat ze even af kunnen koelen.
- Brokkel vervolgens de parmezaanse kaas in de staafmixerkom en voeg hier de olijfolie, teentje knoflook, zout en het zout bij.
- Hak de basilicumblaadjes grof en voeg dit samen met de afgekoelde pijnboompitten toe.
- Blend tot het een fijne structuur heeft. Bewaar de pesto in een potje in de koelkast, het blijft ongeveer een week goed.
Zoals bij elk recept heb ik van dit recept ook de macro’s vermeld, laat je echter niet afschrikken, want je eet nooit een heel potje in één keer leeg! Daarom heb ik ervoor gekozen om de macro’s per portie te noteren.
Er komt ook een recept online waarbij je deze pesto verwerkt in een gegrilde ricotta recept. Dus houd mijn receptenpagina in de gaten zodat je dit pareltje niet mist!
Macro’s per Portie (10 gram)
Kcals | 60,4 |
Koolhydraten | 0,2 gram |
Eiwitten | 1,6 gram |
Vetten | 5,8 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!