Inspiratie voor een groente recept

Bereidingstijd 20  minuten

Gebakken groente met spinazie en geitenkaas

Nu de dagen weer langer worden en de temperaturen weer wat omhoog gaan heb ik altijd meer trek in lekkere groente gerechten. Dit groente recept van gebakken spinazie, wortel en geitenkaas is echt een aanrader. Het is heerlijk romig en boordevol verse groentes. 

Houd je niet van geitenkaas, gebruik dan bijvoorbeeld 50 gram Ricotta. Dat smelt ook goed, waardoor het een romig geheel wordt.

Ingrediënten VOOR dit gebakken groente recept

Dit recept is goed voor twee personen als bijgerecht, maar kan ook als maaltijd gemaakt worden voor één persoon

Kruiden

  • Versgemalen peper (10x)
  • Versgemalen zout (8x)
  • 2 TL gedroogde tijm (of een 5 takjes vers)

Benodigdheden

  • Bakpan (1 grote en 1 kleine)

Bereidingswijze 

  1. Was de wortels en courgette en snijd het bladgroen van de wortel af. Snijd de wortels vervolgens in hele dunne reepjes. 
  2. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens ook in dunne reepjes. 
  3. Maak de sjalot en knoflook schoon. Snipper de sjalot fijn en snijd vervolgens de champignons in kleine stukjes.
  4. Verwarm wat bakboter en fruit de knoflook en sjalot aan. Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze bruin. 
  5. Voeg hierna de wortelplakjes toe en breng op smaak met de versgemalen peper en zout en tijm. Bak de wortel nu ook goed bruin.
  6. Bak in een los pannetje de pijnboompitjes alvast bruin. 
  7. Als de wortel ook bruin gebakken is voeg je in drie delen de spinazie toe. Deze slinkt steeds in.
  8. Zodra alle spinazie geslonken is verkruimel je de geitenkaas eroverheen en roer je het geheel door. De geitenkaas zal nu smelten en een soort saus vormen. 
  9. Serveer het geheel met de pijnboompitjes erop.

Je kunt er eventueel een hele maaltijd van maken, voeg dan bijvoorbeeld volkoren spaghetti en linzen toe. Wil je het niet vegetarisch houden, dan past hier ook heel goed kipfilet bij. 

Serveer je het als bijgerecht? Combineer het dan met bijvoorbeeld Krokante citroenkrieltjes en Kalkoenrolletjes.

Macro’s per groente recept

*Berekent op basis van de ingrediëntenlijst

Kcals  479
Koolhydraten 33 gram
Eiwitten 21 gram
Vetten 25 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten