Bereidingstijd | 20 minuten |
Bimi met Parmezaanse kaas
Steeds vaker loop ik door de groenteafdeling op zoek naar groentes die ik nog niet ken of nog nooit geproefd heb. Geloof het of niet, maar ik had eerder nog nooit Bimi op. Bimi is ook bekend als aspergebroccoli of babybroccoli (HOW CUTE). Toen ik deze voor mij nieuwe groente tegenkwam heb ik hier een heerlijke bereiding mee gemaakt en daaruit is het Bimi met Parmezaanse kaas recept ontstaan. Dit Bimi met parmezaanse kaas recept is heel makkelijk gemaakt en zo zet je in een handomdraai een heerlijk en snel groentegerecht op tafel.
Je zou dit gerecht ook kunnen maken als snack, dan heb je gelijk weer een deel van jouw dagelijkse hoeveelheid groentes binnen!
Ingrediënten VOOR 2 personen
- 400 gram Bimi (kontjes eraf)
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram paneermeel
- 1 TL paprika poeder
- Versgemalen peper en zout
- 10 ml olijfolie
Benodigdheden
- Kookpan
- Vergiet
- Ovenschaal
- Bakpapier
- Grote mengkom
Bereidingswijze van Bimi met parmezaanse kaas
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de ovenplaat met een vel bakpapier.
- Snij de kontjes van de bimi af.
- Breng de kookpan met water aan de kook en blancheer de bimi vervolgens 2 tot 3 minuten.
- Spoel daarna de bimi af met koud water.
- Nadat je de bimi hebt afgekoeld doe je deze in een grote kom.
- Rasp de parmezaanse kaas en meng dit met de paneermeel en de paprikapoeder.
- Giet nu de olijfolie over de bimi. Strooi vervolgens versgemalen zout en peper over de bimi en hussel alles goed om.
- Leg de bimi op de bakplaat en strooi hier de helft van het paneermeelmengsel overheen. Draai de bimi om en herhaal.
- Bak de bimi in 10 minuten bruin in de oven.
- Haal de bimi uit de oven en serveer in een schaal.
Je kunt de bimi als bijgerecht bij bijvoorbeeld Krokante citroenkrieltjes en/of Kalkoenrolletjes.
Macro’s bimi met parmezaanse kaas – per Persoon
Kcals | 112 |
Koolhydraten | 6 gram |
Eiwitten | 7 gram |
Vetten | 6 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!