Hoe maak je scones broodjes?
Bereidingstijd 20 minuten

Scones broodjes

Are you ready voor dit scones broodjes recept? Toen ik zelf scones wilde maken liep ik tegen het probleem aan dat ik geen uitsteekring in huis had. Daar moest een oplossing voor gevonden worden. Daarom heb ik dit scones broodjes recept voor je gemaakt. 

Ze zijn licht zoet, crunchy en heerlijk!

Ingrediënten voor 8 scones Broodjes 

  • 225 gram volkoren tarwemeel
  • 10 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 gram Becel Olijf bakboter
  • 80 gram ongezoete amandelmelk
  • 1 ei
  • 4 TL zoetstof

Benodigdheden

  • Ovenplaat + bakpapier
  • 2 Mengkommen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Breek het ei. Voeg vervolgens de amandelmelk en zoetstof toe en klop even door. 
  3. Meng in een andere kom de tarwemeel, bakpoeder en snuf zout. Roer het geheel door en voeg vervolgens de boter toe. Roer de boter door de tarwemeel heen, het wordt een beetje korrelig. 
  4. Voeg vervolgens het melkmengsel toe en roer tot een deeg. 
  5. Weeg het deeg en verdeel dit in 8 ongeveer gelijke bolletjes. 
  6. Bak de scones broodjes in 15 minuten gaar. 

Kneed het deeg niet helemaal door tijdens het vormen van de bolletjes. Het hoort daarbij een beetje te plakken. 

Combineer de scones met Zuivelspread en natuurlijk met aardbeienspread. Laat alleen wel de kruiden weg uit de zuivelspread om hem naturel te maken. 

 Macro’s per scone broojes

Kcals  186
Koolhydraten 17,5 gram
Eiwitten 4,5 gram
Vetten 10,5 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Bekijk hier mijn andere recepten