Hoe maak je deze Snickers pannenkoeken
Bereidingstijd 25 minuten

SnickerS pannenkoeken

Zoals je weet zijn pannenkoeken mijn hele leven al mijn favoriete eten. Daarom ga ik steeds een nieuw recept met je delen. Deze Snickers pannenkoeken zijn een versie aan de hand van mijn basis recept voor American pancakes. 

Deze pannenkoekjes zijn heerlijk en geschikt voor tijdens  een ontbijt, lunch of brunch!

Ingrediënten voor 9 pannenkoeken

  • 40 gram volkoren tarwemeel
  • 2 eieren
  • 80 gram ongezoete amandelmelk
  • 1 TL (3 gram) bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 TL vloeibaar zoetstof
  • 30 gram gezouten pinda´s
  • 10 gram honing
  • 10 gram kristalsuiker
  • 20 gram melk chocolade

Benodigdheden

  • Staafmixer + garde of keukenmachine met een garde
  • Bakpan + spatel
  • Juslepel

Bereidingswijze snickers pannenkoeken

  1. Pak een klein bakpannetje met een goede antiaanbaklaag. Doe hier de pinda´s en honing in dit pannetje en karamelliseer de pinda´s op midden/hoog vuur. Blijf ze wel een beetje doorroeren. Giet de pinda’s op een bakpapiertje en laat ze even afkoelen.
  2. Scheid de eieren en vang het eiwit op in de staafmixer mengkom. 
  3. Doe de eidooiers in een bak en voeg hier de tarwemeel, bakpoeder, het zout, amandelmelk en zoetstof aan toe. Roer het geheel met een garde goed door elkaar. Het moet één glad beslag vormen.  
  4. Klop vervolgens het eiwit en de 10 gram kristalsuiker in ongeveer 2a3 minuten op de hoogste stand op. Je moet de bak onderste boven kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt. 
  5. Als het eiwit luchtig is spatel je het door het beslag heen. Gebruik echt een spatel en roer niet, maar schep het er doorheen. Op die manier behoudt het beslag de luchtigheid. 
  6. hak de gekarameliseerde pinda’s vervolgens grof en voeg toe aan het beslag.
  7. Verwarm een grote koekenpan en schep hier met de juslepel kleine hoopjes beslag in, bak de Snickers pannenkoeken op laag vuur gaar. 
  8. Smelt ondertussen de melk chocolade en smeer hier de pannenkoekjes mee in. 

Gebruik een juslepel om het beslag in de pan te scheppen. NIET GIETEN, anders verliest het beslag de luchtigheid! Elke schep is één pannenkoek. Schep wel goed over de bodem als je schept, de blauwe bessen zakken naar de bodem.

 Macro’s per recept

Kcals  647
Koolhydraten 59 gram
Eiwitten 27 gram
Vetten 32 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten