Bereidingstijd | 15 minuten |
Baktijd | 50 minuten |
Pulled chicken
Er gaat niets boven de geur van een ovenschaal vol kruiden die heerlijk 50 min in de oven heeft staan pruttelen. Zodra een gerecht in de oven gemaakt kan worden en zo rijk aan smaak en geur is, dan geeft dat mij echt een ultiem knus en najaar-gevoel. Deze pulled chicken is een gemakkelijke manier om een heerlijke comfort maaltijd op tafel te zetten.
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 100 ml water
- 1 gele ui
- 1 sjalot
- 35 gram tomatenpuree
- Becel olijf om in te bakken
Je kunt eventueel ook kipdijfilet gebruiken, hierdoor wijken de macro’s wel af. Kipdijfilet is vetter dan kipfilet, maar hierdoor is de kip nog malser en sappiger.
KRUIDEN
- 2 TL paprikapoeder
- 1 TL gemalen kurkuma
- 1 TL gemalen korianderzaad
- 1 TL kervel
- Halve TL gemberpoeder
- Halve TL gemalen kardemon
- Halve TL gemalen nootmuskaat
- Halve TL gemalen komijn
- 1 laurierblad
- Half kaneelstokje
- Versgemalen peper en zout
Benodigdheden
- Ovenschaal (met deksel)
- Bakpan
- Aluminiumfolie (voor als je geen deksel hebt)
Bereidingswijze PULLED CHICKEN
- Verwarm de oven op 160 graden. Zet een ovenschaal of braadpan klaar en meng alle kruiden.
- Snijd de ui in halve ringen en snipper de sjalot en de knoflook. Verwarm een pan en fruit de knoflook, ui en sjalot. Zet even apart.
- Verwarm opnieuw bakboter in de pan (niet wassen) op midden/hoog vuur en braad de kip aan tot deze bruin is (niet gaar van binnen). Kruid met peper en zout. Doe de kip in de ovenschaal en leg hier het ui-mengsel overheen.
- Doe 100 ml water en 35 gram tomatenpuree in de pan, roer dit goed door en voeg de kruiden toe. Giet als alles goed gemengd is over de kip.
- Voeg in de schaal het kaneelstokje en laurierblad toe (onder de saus). Dek de Schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de schaal in het midden van de oven voor 50 min.
- Haal de schaal uit de oven en trek de kip uit elkaar met 2 vorken, roer het geheel even door en serveer!
Opzoek naar een gerecht om bij de pulled chicken te eten? Combineer bijvoorbeeld met een heerlijke kruidige pompoenrisotto.
Je kunt het restant gemakkelijk bewaren in de koelkast en de volgende dag op bijvoorbeeld toast of door een salade eten. Gelijk een vorm van effectief preppen, maar dan met een heerlijke sappige kip.
Macro’s per 100 gram PULLED CHICKEN
*Het recept is goed voor ongeveer 3/4 personen.
Kcals | 95 |
Koolhydraten | 4 gram |
Eiwitten | 14 gram |
Vetten | 2,5 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!