Bereidingstijd | 30 minuten |
Pitabroodjes van havermout
Pitabroodjes, perfect om eindeloos mee te variëren met vullingen. Denk aan kipgyros, falafel, kipshoarma, vega-stukjes of in de vorm van een tosti, noem maar op! Ik hou echt van deze broodjes. Toch mis ik wel altijd een volkorenvariant. Daarom moest ik hier wel een eigen versie van maken. Het beslag van deze pitabroodjes van havermout zijn in een hand omdraai gemaakt!
FUN FACT: dit beslag heb ik inmiddels 15 keer gemaakt om het te optimaliseren, maar dan heb je ook wel echt een pareltje!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gram griekse yoghurt
- 100 gram zelfrijzend havermeel
- 10 gram (1 EL) gebroken lijnzaad
- Versgemalen peper en zout
- 1 TL gedroogde tijm
- ½ TL gedroogde gemalen knoflook
- 1 TL baking soda (half zakje Oetker)
Benodigdheden
- Ovenplaat
- Bakpapier
- Mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet deze klaar.
- Doe de Griekse yoghurt en eieren in de mengkom en roer met een lepel door elkaar tot ze goed gemengd zijn.
- Voeg de tijm, gebroken lijnzaad, peper, zout en gemalen knoflook toe en roer goed door.
- Voeg hier de zelfrijzende havermeel aan toe en roer door tot een glad beslag. WACHT MET HET TOEVOEGEN VAN DE BAKING SODA.
- Zodra de oven voorverwarmd is voeg je de baking soda toe en roer je alles nog een keer goed door.
- Verdeel het beslag in 4 gelijke hoopjes op de bakplaat (houd wel ruimte vrij tussen de broodjes).
Haal ze na het bakken van de bakplaat en leg de broodjes op een ovenrooster, of zet ze schuin ergens tegenaan om te voorkomen dat gaan ze zweten (niemand houdt van kleffe broodjes, toch?)
BewaarTip
Je kunt de broodjes 3 dagen in de koelkast bewaren. Leg wel tussen elk broodje even een velletje keukenrol (wederom tegen het zweten).
Je kunt met deze broodjes mijn chili kip broodjes.
Macro’s per Kom
Kcals | 154 |
Koolhydraten | 16 gram |
Eiwitten | 9,2 gram |
Vetten | 5,8 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!