Bereidingstijd | 10 minuten |
Baktijd | 60 minuten |
Bananenkruidnotenbrood
Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat de gemiddelde Nederlander al minstens 1 zak (chocolade)kruidnoten leeg heeft gegeten, daar ben ik er één van. Toch is het dan ook wel fijn om een snack te hebben die je wel dagelijks kunt eten binnen een gebalanceerd eetpatroon. Daarom heb ik dit bananenkruidnotenbrood voor je gemaakt. Dus voortaan een handje kruidnoten i.p.v. een zak en een plak bananenbrood.
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen (250 gram)
- 2 eieren
- 110 gram zelfrijzend havermeel
- 25 gram havermout
- 21 gram koek en speculaaskruiden
- 5 TL zoetstof
- Snuf versgemalen zout
- 50 gram ongezoete amandelmelk
- 50 gram kruidnoten
- 1 TL bakingsoda (half zakje dr.Oetker)
Eiwitrijke variant
Voeg 30 gram whey en 3 TL zoetstof toe. Je kunt eventueel ook een handje pecannoten toevoegen aan het recept (macro’s wijken dan wel af)
Benodigdheden
- (Staaf)mixer
- Klein cakeblik
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleedt het cakeblik met bakpapier.
- Doe de bananen en eieren in de (staaf)mixkom en mix dit tot een glad mengsel.
- Voeg hier een snuf zout (gewoon een keer of 5 draaien aan de molen), koek en speculaaskruiden en amandelmelk aan toe en roer alles goed door.
- Voeg vervolgens het zelfrijzend havermeel en havermout toe en roer alles tot het een dik beslag is.
- Verpulver de helft van de kruidnoten fijn en breek de andere helft in grovere stukjes. Voeg dit toe aan het beslag.
- Als de oven warm is voeg je als laatste de baking soda toe en roer alles nog een keer goed door.
- Vul het cakeblik met het beslag en verspreid alles met een lepel zodat het gelijk verdeeld is.
- Zet het bakblik in de oven en bak in 60 min gaar. Prik voor je het bananenkokosbrood uit de oven haalt even met een satéprikker in het midden (hier mag geen beslag aan blijven plakken).
- Haal uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.
Topping tip
Als topping kun je 40 gram pure chocolade smelten en deze eroverheen gieten. Verkruimel vervolgens nog wat kruidnoten over de zachte chocolade.
Macro’s per 100 gram
*macro’s zijn exclusief de chocolade, whey en/of pecannoten
Kcals | 174 |
Koolhydraten | 26 gram |
Eiwitten | 6 gram |
Vetten | 4 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!