lasagne-met-courgettesaus

Bereidingstijd 60 minuten

Lasagne met courgettesaus

De lasagne met tomatensaus kennen we allemaal, maar wist je dat best veel mensen allergisch zijn voor tomaten?? Ik ook niet! Toch is het wel zo. Daarom heb ik een recept voor lasagne met courgettesaus gemaakt. Dit lasagne met courgettesaus recept is natuurlijk ook een goed idee als je niet allergisch bent voor tomaat, is weer eens iets anders!

Wil je een vegetarische variant maken? gebruik dan vegetarisch gehakt! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 courgette
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 5 gram groentebouillonblokje
  • 400 gram mager rundergehakt of rundertartaar (100 p.p.)
  • 2x Mozzarella light
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 40 gram 20+ geraspte kaas
  • 1 aubergine
  • 50 gram zwarte olijven (plakjes)
  • 9 volkoren lasagnebladen
  • 100 ml water

Kruiden

  • Versgemalen peper (10x draaien aan de molen)
  • 5 TL gedroogde oregano
  • 4 TL gedroogde tijm
  • Handje verse peterselie
  • 4 TL komijnzaad
  • 2 handjes verse basilicum
  • 4 TL paprikapoeder
  • 2 TL gerookte paprikapoeder
  • 1 TL chilivlokken (optioneel)

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Blender
  • Bakpan
  • Rasp
  • Tafelgril

Kook jij liever met een kookvideo? Dat kan! Check de kookvideo onder aan de pagina. Abonneer gelijk op ons food YT kanaal. Zo kunnen wij bouwen aan ons bereik en blijf jij op de hoogte van nieuwe video’s! 🙂 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de tafelgril en was de aubergine en snijd in dunne plakken. Bestrooi met peper, zout en gedroogde oregano. Gril tot deze goed bruin zijn. Leg de gegrilde plakken apart.
  2. Was vervolgens en snijd de courgette in grove stukken. Maak de ui, sjalot en knoflook schoon en snipper de ui en sjalot fijn. Snijd de knoflook fijn of pers deze.
  3. Verwarm de koekenpan met een 1 EL Becel Olijf en fruit hier de ui, sjalot en knoflook in. Voeg vervolgens de courgette, 5 TL oregano en 4 TL tijm toe en bak een paar minuten.
  4. Bak de rundertartaar met de rozemarijn, gerookte paprikapoeder, peper en zout.
  5. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 °C.
  6. Giet het water in de blender, verkruimel hier de bouillon in. Voeg de paprikapoeder toe.
  7. Snipper de peterselie en basilicum, bewaar in een bakje los van elkaar.
  8. Voeg daarna het gebakken courgette mengsel, de basilicum, komijnzaad en chilivlokken toe in de blender. Sluit de blender af, maar wel met de gaatjes vrij om de stoom te laten ontsnappen. Blend 30 sec.
  9. Roer tenslotte de gesnipperde peterselie en de plakjes zwarte olijven door de saus. (Je kunt de olijven ook nog even grof hakken.)
  10. Je kunt nu de lasagne gaan maken. Bedek al eerste de bodem van de ovenschaal met een laag saus, gevolgd door 3 lasagnebladen. Leg hier bovenop 1/3e van de gegrilde aubergine en stukjes mozzarella. Herhaal dit tot de saus op is. LET OP: Eindig wel met een laagje saus op de bovenste laag lasagnevellen!
  11. Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit met de 20+ kaas en 1 TL oregano. Strooi vervolgens over de bovenkant van de lasagne tot deze helemaal bedekt is.
  12. Zet de lasagne vervolgens in het midden van de oven en bak de lasagne in 40 minuten gaar.
  13. Laat de lasagne even staan voor je deze aan snijdt. EET SMAKELIJK!

Wil je er een lekker voorgerecht bij serveren, maak dan bijvoorbeeld mijn  Savory yoghurt met pittige pompoen, deze kun je lekker met elkaar delen. 

Kookvideo van lasagne met courgettesaus

Macro’s lasagne met courgettesaus (per persoon)

Kcals  570
Koolhydraten 50 gram
Eiwitten 50 gram
Vetten 17 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten