Hoe maak ik lamsrack klaar

Voorbereidingstijd 15  minuten
Oventijd 25 minuten

Lamsrack uit de oven

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik graag nieuwe dingen probeer. Ik had nog nooit lamsrack op of gemaakt. Eens moet de eerste keer zijn, daarom heb ik gelijk een heerlijk lamsrack recept voor je uit gewerkt. Je bereid ze deels in de pan en deels in de oven. Een echte aanrader al zeg ik het zelf! Je kunt deze lamsrack goed combineren met groente risotto met witte wijn.

Dit recept zou je eventueel ook voor 3 personen kunnen maken.

Ingrediënten (2 personen)

  • Lamsrack met 8 ribben (zo heb je 4 stuks per persoon)
  • 2 TL komijnzaad
  • Versgemalen peper (10x draaien)
  • Verse tijm 3 takjes
  • 1 TL gedroogde kervel
  • Becel bakboter Olijf
  • Versgemalen zout (8x draaien)

Benodigdheden

  • Kleine ovenschaal
  • Goede anti aan bakpan
  • Aluminiumfolie

Iedere oven werkt anders, daarom hanteer ik een richttijd voor het bakken van 30 tot 35 minuten. Dit is echter gebaseerd op mijn oven, om te voorkomen dat de lamsrack nog niet helemaal goed gebakken is. Check het even voor je het uit serveert. Het vlees mag wel nog roze zijn (zie afbeelding)

Bereidingswijze Lamsrack

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Zet de ovenschaal klaar en verwarm een lekkere dot Bakboter in de pan. Voeg de komijnzaad toe en roer goed door. Bak de Lamsrack nu 1 a 2 minuten bruin per kant.
  3. Leg de lamsrack in de ovenschaal. Bestrooi met peper, verspreid de kervel en tijmblaadjes over het vlees en overgiet daarna met het restant van de boter waarin je gebakken hebt. 
  4. Zet de ovenschaal in de oven en bak het vlees in 25 minuten gaar.
  5. Na 15 minuten: haal de ovenschaal uit de oven en overgiet het vlees met de boter uit de ovenschaal. Zet daarna terug in de oven en bak nog de resterende tijd. 
  6. Haal het vlees uit de oven en dek af met aluminiumfolie (glimmende kant naar het vlees) en laat het 5-10 minuten nagaren/rusten. 
  7. Bestrooi met versgemalen zout en snijd de lamsrack per rib los en serveer. 

 

Macro’s per persoon

*Macro’s zijn inclusief 20 gram Becel Olijf

Kcals  366
Koolhydraten 1 gram
Eiwitten 36 gram
Vetten 18 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten