Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 60 minuten

Kaneel carrotcake

Het is maar goed dat je geen lange tanden krijgt van veel wortels eten, want ik houd ervan. Deze kaneel carrotcake is altijd een goed idee, het is zoet gecombineerd met een groente: onder het gezegde “eat your veggies” MAAK VOORAL DEZE CARROT CAKE!

Ingrediënten

  • 250 gram wortel
  • 150 gram banaan (rijp)
  • 50 gram sinaasappelsap (1/2 sinaasappel)
  • 60 gram Becel Olijf (bakboter)
  • 100 gram amandelmelk
  • 200 gram zelfrijzend havermeel
  • 8 gram Bakpoeder
  • 10 gram pompoenpitten
  • 2 medjoul dadels (30/40 gram)
  • 2 TL Vloeibaar Zoetstof
  • 1 TL Kardemon
  • 4 (5 gram) TL kaneel (gemalen)
  • Snufje zout

Wil je een eiwitrijke cake maken? Voeg dan 40 gram Whey eiwitpoeder toe. Zelf gebruik ik altijd de Whey Cinnamon Danish van My Protein. Voeg wel 30 gram extra melk toe. Omdat de whey zoet is kun je de zoetstof achterwege laten. Tenslotte voeg je maar 3 TL kaneel toe in plaats van 4 (gebruik je naturel whey, voeg dan wel 4 TL kaneel toe). Je kunt de amandelmelk eventueel vervangen door andere melk.

Benodigdheden

  • Rasp
  • Mengbak
  • Cakeblik
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Rasp de wortel fijn.
  2. Pers de sinaasappel uit en voeg hier de zoetstof en banaan aan toe. Blend het geheel.
  3. Ontpit indien nodig de dadels en snijd in kleine stukjes.
  4. Hak de pompoenpitten grof.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Bekleed het cakeblik met bakpapier (hier kun je de cake vervolgens in bewaren)
  7. Doe het zelfrijzend havermeel met de kaneel, kardemon, zout en bakpoeder in de mengbak. Roer alles goed door.
  8. Voeg hier de bakboter, melk en het bananenprutje aan toe. Roer alles goed door tot een glad beslag.
  9. Roer de wortelrasp door het beslag.
  10. Voeg in delen de dadelstukjes toe en roer door het geheel (anders blijft het als een klontje aan elkaar plakken).
  11. Voeg als laatste de gehakte pompoenpitten toe en roer het beslag nog één keer goed door.
  12. Schep het beslag in het (met bakpapier bekleedde) cakeblik en verdeel alles gelijkmatig.
  13. Zet bovenin de oven en bak de cake in 60 min gaar. Controleer wel rond de 45 min of de cake niet te bruin wordt. Voor je de cake uit de oven haalt even inprikken met een satéprikker. Deze moet vrij van beslag zijn.
  14. Haal de cake na het bakken uit de oven en verwijder het cakeblik, laat de cake goed afkoelen.
  15. De cake is in de koelkast zeker 5 dagen houdbaar. Zelf eet ik de cake als pre workout, maar je kunt een plak ook meenemen als on the go snack. Je bent met één cake klaar voor een hele week. Eén plak is ongeveer 80 gram.

Macro’s per 100 gram (dikke plak)

  Zonder whey Met whey
Kcals 180 186
Koolhydraten 22,8 gram 21,5 gram
Eiwitten 3,9 gram 7,0 gram
Vetten 7,3 gram 7,3 gram


Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Bekijk hier mijn andere recepten