Voorbereidingstijd | 10 minuten |
Oventijd | 25/30 minuten |
Italiaans gevulde kipfilet
Als je mij iets langer kent, dan weet je dat ik echt houd van comfort food. Deze oven gebakken kip is hier één van. Het is kipfilet gevuld met tapenade en mozzarella uit de oven. Een heerlijk gerecht voor op een zonnige dag.
Ingrediënten 2 stuks Italiaanse oven kip
- 2 kipfilets van ongeveer 125 gram
- 40 gram zwarte olijven (zonder pit)
- 30 gram zongedroogde tomaat
- 6 mini mozzarella bolletjes
- 5 gram olijfolie
Kruiden
- 1 TL gedroogde basilicum
- 0,5 TL paprikapoeder
- versgemalen peper (5x draaien)
Benodigdheden
- Kleine ovenschaal
- Staafmixer hakmolen
- klein scherp mesje
Iedere oven werkt anders, daarom hanteer ik een richttijd voor het bakken van 25 tot 30 minuten. Dit is echter gebaseerd op mijn oven, daarbij verschilt de baktijd ook per grootte van de kipfilets. Om te voorkomen dat de kip heel droog wordt, check even op 25 minuten of de kip wellicht al gaar is.
Bereidingswijze Oven kip
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de zwarte olijven en zongedroogde tomaten met de kruiden in de hakmolen. Maal het geheel vervolgens fijn tot een tapenade.
- leg de kipfilets op een snijplank met de dikke kant naar je toe. Snijd de kipfilet vervolgens met het mesje in (niet doormidden) zodat je hem kunt vullen.
- Schep met een lepeltje 1 of 2 scheppen van de tapenade in de kipfilet en verspreid het geheel met je vinger over de binnenkant van de kipfilet. Duw vervolgens 3 bolletjes mozzarella in de kipfilets.
- Smeer de rest van de tapenade aan de buitenkant van de kipfilets en leg ze vervolgens in de ovenschaal.
- Bak de kipfilets nu in 25/30 minuten gaar.
De kip kun je heerlijk combineren met bijvoorbeeld Gevulde aubergine rolletjes.
Macro’s per stuk
Kcals | 260 |
Koolhydraten | 3 gram |
Eiwitten | 34 gram |
Vetten | 12 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!